A Xiaomi szabadalmaztatott egy telefont másodlagos hátsó kijelzővel.

Xiaomi 001

Minden napra jut egy Xiaomi hír, amivel megörvendeztetik a rajongókat, így ma sincs ez másképp. Egy két kijelzős telefonszabadalmat adott be a kínai vállalat, amely eltér a többi gyártó megoldásától. A Gizmochina szúrta ki az új tervet, amelyet (szerencsére) meg is osztott a nagyközönséggel. A felbukkant skicc szerint a Xiaomi egyik terve, hogy a mobiltelefon elő- és hátlapjára is tenne egy-egy megjelenítőt. A hátlapi kijelző azonban nem is hasonlít a többiek megoldására, ugyanis itt egy aprócska képátlójú egység kapna helyet, nagyjából akkora, mint a négy kamerát körbe ölelő ház.  A vázlat azt mutatja, hogy ez szimmetrikusan a kameraházzal átellenben kapna helyet. Azt gyanítják, hogy amennyiben a telefont kijelzővel lefelé tesszük az asztalra (ki tesz ilyet?), akkor ezen jelenne meg a hívó fél telefonszáma/neve, az értesítési riasztások, esetleg innen is vezérelhetnénk a zene lejátszást.

Xiaomi DD

A készülék eleje nagyon vékony kávákkal rendelkezik. Az elsődleges képernyőn nincs kameralyuk, sem notch, a keret felső részébe szorítanák be a hangszórót, a közelségérzékelőt, valamint az értesítési LED-et is. Ami még feltűnhet sokaknak, hogy a skiccről hiányzik az előlapi kamera – ez adhat igazán okot és értelmet a hátlapi kijelzőnek. Első blikkre ez elég aprónak tűnik, hogy keresőnek használhassuk, bár szűkösen elég lehet.

Erről a szabadalomról nincsenek részletek, csak ezt a vázlat látott napvilágot, így előfordulhat – mint oly sok esetben – hogy ez is csak egy terv marad, és soha nem lesz belőle kész termék. Mindenesetre azok a vásárlók biztos üdvözítenének egy ilyen megoldást, akik nem, vagy csak nagyon ritkán használják a szelfikamerát. A hátlapival pedig sokkal szebb képek készíthetők. Mindenesetre érdekes részlet, hogy a megjelent terven a Mix felirat olvasható… Nekem tetszene egy ilyen Mi Mix 4 vagy 5…

Forrás: Gizmochina


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, olyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

facebook button final

Vásárlási segédlet: