A kínai cég új okosórája a Banggood weboldalán akciósan vásárolható meg. XiaomiWatchColor 01

Egyre népszerűbbek (és olcsóbbak) az okosórák, így egyre több cég adja ki a saját megoldásait ebben a szegmensben is. Sokan sokféleképpen közelítik meg ezt a termékvonalat, vannak, akik a hagyományos órákat ruházzák fel extra tartalmakkal, míg mások a szögletes formára esküsznek. Egyes eszközök zárt rendszerrel érkeznek, így azok a funkciók érhetők csak el, amit a mérnökök beleszuszakoltak, míg a másik véglet az Android Wear-rel szereltek, ahol mi is hozzáadhatunk alkalmazásokat. Hogy kinek melyik tetszik, az ízlés kérdése – én személy szerint a klasszikus kerek óraforma híve vagyok, bár egy-két szögletes megoldáson is megakad a szemem.

XiaomiWatchColor 02

A szóban forgó Mijia óra a „klasszikus” formavilágot tükrözi, méretét tekintve 46,2 x 53,3 x 11,4 milliméteres. Ez a 47 mm-es órára vonatkozik, de készül egy 42 mm-es verzió is a kisebb csuklóval rendelkező felhasználóknak. A tárcsa fekete és ezüst színben kapható, ez rejti az 1,39” -es AMOLED kijelzőt. Ennek felbontása 454 x 454 pixel, és támogatja az AoD-t is. A telefonnal 5.0-ás Bluetooth-on keresztül kommunikál, ezen kívül van benne GPS, NFC, környezeti fényérzékelő, giroszkóp, geomágneses érzékelő, gyorsulásmérő és barométer. A felszereltségre nem lehet panasz, ahogy az akkumulátorra sem, amely 420 mAh-ás, így egy feltöltéssel (átlagos használat mellett) akár 14 napos üzemidő is elérhető. Nem hiányozhat belőle az aktivitásmérő rész sem, összesen 10 féle sportot támogat. Ezek a szabadtéri futás, futópad, hegyi futás, túrázás, kerékpározás, elliptikus tréning, séta, torna, úszás, és a nyíltvízi úszás. A Xiaomi szerint az úszások nyomon követése OTA frissítéssel lesz a későbbiekben elérhető – így a készülék 5 méterig (5 ATM) vízálló.

XiaomiWatchColor 03

Ezeken kívül – ahogy már megszokhattuk – az óra a mindennapi életvitelünket is képes nyomon követni, így adott a pulzusmérés, a vér-oxigén szintet, figyeli a stressz szintet (na, ez kellene nekem), de az alvás monitorozás sem hiányzik a repertoárból. Beépítették még a cég asszisztensét is (XiaoAI), aminek Kínán kívül (és a nyelv ismerete nélkül) semmilyen hasznát nem tudjuk élvezni. A Watch Color ugyanazt az operációs rendszert futtatja, mint a GTR, így a szoftver zárt – alkalmazások telepítése nem lehetséges rá.

XiaomiWatchColor 004

Leírás
MárkaXiaomi
ModellWatch Color
SzínFekete / ezüst
Bluetooth verzió5.0
Kompatibilis operációs rendszerAndroid 4.4 vagy újabb (az iOS rendszert nem támogatja!)
Tulajdonságok
Vízállóság5 ATM (50 méter)
PulzusmérésTámogatott
VérnyomásmérésNem támogatott
Véroxigén mérésNem támogatott
Alvás monitorozásTámogatott
SportmódTámogatott
Hívás- és üzenet emlékeztetésTámogatott
Hívás elutasításaTámogatott
ÉrtesítésekTámogatott (Facebook, Twitter, Wechat, WhatsApp, stb.)
Riasztás típusaRezgés / hang
Képernyő felébresztésTámogatott
StopperóraTámogatott
NFCTámogatott
AI segéd használataTámogatott
HelymeghatározásGPS + GLONASS
Egyéb funkciókLépésszámláló, riasztás, naptár, tétlenségemlékeztető, kamera távirányítás, elveszett telefon megkeresése
Technikai paraméterek
ÉrzékelőkG-szenzor, pulzusszám
KépernyőMérete: 1,39 hüvelyk
Típusa: AMOLED
Felbontása: 454 x 454 képpont
AkkumulátorKapacitása: 420 mAh
Készenléti idő: kb. 22 nap
Működési idő: Körülbelül 14 nap
Töltési idő: kb. 2 óra
Tölté típus: Dokkolón keresztül
Külső
SzíjAnyaga: TPU
Hossza: kb. 200 mm
Szélessége: kb. 20 mm
MéretTermék mérete: 46,2 x 53,3 x 11,4 mm
[bluetooth 5.0] Eredeti Xiaomi óra színes, 1,39 hüvelykes AMOLED GPS + GLONASS NFC 14 napos akkumulátor intelligens óra1 x Xiaomi Watch Color óra
1 x Töltőkábel (dokkoló)
1 x Felhasználói kézikönyv

A Xiaomi Watch Color testreszabhatósága nem is kérdéses, mint említettem a fiatalabb korosztály a célközönség – azonban a 30+-os korosztálynak sem kell lemondania róla. A cég szerint a kombinációk száma az órát illetően összesen 1540 féle variáció lehet – így mindenki a saját ízlésére szabhatja. A szerkezet színe fekete vagy szürke, amihez 110 féle watchface társul, a szíjakból pedig hétféle – hat szilikon és egy bőr – áll a rendelkezésünkre. A végére hagytam az árat, ami nem is olyan vészes. A Banggood oldalán megvásárolható az óra fekete és szürke színben, a bgwp kuponkóddal 181,81 $-t (~56 300 Ft) kérnek érte, az EU Priority Line szállítás pedig 5,84 $ (~1 810 Ft). A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi Watch Color

KUPONKÓD: bgwp

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: