Itt arról kérdezték a felhasználókat, melyik fényképezőgép gyártóval működjenek együtt a mobilos képérzékelők fejlesztésének tekintetében.

XiaomiCamera 01

Ezt Chang Cheng kérdezte a rajongóktól, aki nemrég csatlakozott a gyártóhoz a Lenovotól. Az iránt érdeklődött, hogy a felkínált négy opció közül melyik kapja a legtöbb szavazatot. A lehetséges válaszok a Canon, a Nikon és a Hasselblad volt, negyedik opcióként a „senki sem” volt – bár ez nem igazán opció az előző lehetőségekhez képest.

XiaomiCamera 02

Jelenleg a Hasselblad áll nyerésre a maga 1930 szavazatával, akit a Canon követ, majd a senki, a sort pedig a Nikon zárja – érdekes módon. Aki nem hallott még a svéd gyártóról, érdemes utánuk olvasni https://hu.wikipedia.org/wiki/Hasselblad , nem kispályások, maradjunk ennyiben. Mivel a kamera az okostelefonok egyik legfontosabb része, a készülékek gyártói egy ideje már együttműködnek a kameraérzékelők gyártóival, hogy fejlődni tudjanak. Az ilyen – jól működő – kooperációra remek példa a Nokia-Ziess, vagy a Huawei- Leica régóta tartó kapcsolatára, amik remek képérzékelők születéseit tették lehetővé. Nem friss ötlet a Xiaomitól, hogy más gyártókkal együttműködjön, mivel a Samsunggal a 108 megapixeles érzékelőt közösen fejlesztették ki.

XiaomiCamera 03

Hasselblad H6D fényképezőgép ~ 16 000 000 Ft. (Sajnos kupont erre nem tudunk…)

Ne feledjük, hogy ez csupán csak „puhatolózás” Chang Cheng (és a Xiaomi) részéről, amiben a rajongók véleményére kíváncsiak. Így bármi is lesz a végkifejlete a szavazásnak, semmi nem garantálja, hogy lesz is ilyen megállapodás/együttműködés bármelyik gyártóval. Magam részéről azért kíváncsi lennék, hogy egy Hasselblad-Xiaomi kooperáció milyen kamerákat eredményezne a mobiljaikban. Ismerve mind a kínai, mind a svéd vállalat termékeit, látatlanban azt mondom, hogy nagy előrelépés lenne a minőségben és az árban is.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: