A név kötelez, gondolhatta a gyártó, amikor megalkotta ezt az ultrakompakt „laptopot”.

ChuwiMiniBook 01

Szeretik mondogatni, hogy a méret a lényeg, és sok esetben meg is állja a helyét ez a kijelentés, ám itt egy kissé másról van szó. Rendszeres olvasóinknak nem kell bemutatni a kínai márkát, általában korrekt hardverrel szerelt eszközöket mutatunk be tőlük. A vásárlók véleményei is pozitívak velük kapcsolatban, úgyhogy bátran írom eme sorokat. Vessük is bele magukat a részletekbe – előre leszögezem, hogy ez tényleg egy mini gép!

ChuwiMiniBook 02

Hogy ne hazudtolja meg magát a szerkezet, a nevéhez hűen apró. Mindössze 201×128,6 x 19,3 milliméteres, a tömege 663 gramm. A ház maga magnézium ötvözetből készült, színe szürke. Semmi sallang, szép tiszta vonalvezetésű ház, az élek vannak csak lekerekítve, illetve a tetején virít a CHUWI felirat. Az oldalakon a szellőzőrácsok mellett kapott helyet az összes port, ami csak belefért és amire szükségünk lehet. Itt találunk egy USB Type-C portot (amin tölthetjük a kis gépet), két USB-A portot – ebből az egyik 2.0-ás, míg a másik 3.0-ás. Ezen kívül egy 3,5 mm-es audio-port, egy mini HD port, és egy micro SD kártyanyílás fedezhető fel. Ez – szerintem – pont elég, aki többet szeretne, annak ajánlom a Lention Docking Station-ját. A kijelzőt felhajtva egy kisebb csoda tárul a szemünk elé. No nem a kijelző méretét tekintve, mivel az 8 inches, viszont a felbontása 1920 x 1200 pixel. A megjelenítő érintésérzékeny, így egy stylussal is bátran használhatjuk. Bár mai szemmel már vastagok a kávák, de ezzel szerintem mindenki hamar megbarátkozik, és legalább nem lesz panasz a merevségre. Ebben – a laptopoktól eltérően a bal oldalon kapott helyet a 2 megapixeles kamera, ami tökéletes egy gyors videóchathez. A billentyűzet kialakítása viszont már nem a szokásos sémát követi a kevés hely eredményeként. A kiosztása teljes értékű QWERTY, az összes angol karakter megtalálható rajta, viszont a többi billentyűn kissé spóroltak. A funkcióbillentyűk elrendezése egyáltalán nem nevezhető szokványosnak, akárcsak a SPACE kettéosztottsága sem, de furcsának titulálhatjuk a trackpointot (pöcökegér) is. A klaviatúra háttérvilágítással rendelkezik, így nem kell a legnagyobb sötétben sem vakon gépelnünk. Adataink – és gépünk – biztonságát a jobb felső sarokba biggyesztett beépített ujjlenyomat-olvasó garantálja.

ChuwiMiniBook 03

A motorháztető alatt az Intel Core M3-8100Y (két magos, 1,1-3,4 GHz) processzor duruzsol, míg a GPU szerepét a szintén Inteltől érkező HD Graphics 615 (900 MHz) látja el. Ez a kombináció megbirkózik az akár 4K felbontású videókkal is – bár ezt jobb kivetíteni egy kicsit nagyobb képernyőre/TV-re, ha nem utazás közben nézzük. Memóriából sem szűkölködünk, összesen 8 GB-ot pakoltak bele a mérnökök, míg adatainkat egy 256 GB-os SSD-n tárolhatjuk. Ez M.2-es portba ültetve kapcsolódik a géphez, így a sebességére nem lehet panasz. Kapunk még dual-bandes Wi-Fi-t, amely kezeli az a/ac/b/g/n szabványokat, míg a Bluetooth 4.0-ás. Ezen felül már csak egy G-szenzor került a gépbe, más érzékelők/szenzorok nem találhatók benne. Az energiaellátásért egy 26,6 Wh-ás (7.6V/3500 MAh) telep felel.

Így a bemutató végére hagytam még egy kis bónuszt a termékkel kapcsolatban. Ez nem csupán egy laptop… A kijelzője 360o-ban kihajtható, így használhatjuk akár tabletként is, ahogy kedvünk tartja. A szoftver maradt még itt a végén, ami – a modern kor elvárásainak megfelelve – Windows 10.

ChuwiMiniBook 04

 Leírás
ModellCHUWI MiniBook
ProcesszorIntel Core M3-8100Y (kétmagos, 1,1 – 3,4 GHz)
GPUIntel HD Graphics 615 (900 MHz)
Operációs rendszerWindows 10
NyelvTöbbnyelvű
RAM8 GB
ROM256 GB SSD
Képernyő8 hüvelykes IPS kapacitív képernyő
Képernyő felbontása1920 x 1200 pixel
Kamera2 megapixeles
Akkumulátor26,6 Wh (7,6 V / 3500 MAh)
Tömeg663g
 Méret201 x 128,6 x*19.3 mm
Wi-Fidual-band, 802.11 a/b/g/n/ac
Ujjlenyomat-olvasóTámogatott
Bluetooth4.0
OTGTámogatott
GPSNem támogatott
G-szenzorTámogatott
4GNem támogatott
MikrofonBeépített
HangszóróBeépített hangszórók (2 x 0,8 W)
 I / O port1 x USB Type-C
1 x USB-A 3.0
1 x USB-A 2.0
1 x 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozó
1 x M.2
1 x Mini HD port
1 x Micro SD nyílás (maximm 128 GB)
[Új kiadás] BlitzWolf® BW-HL1 1.3 'IPS 8 Sport mód IP68 Többnyelvű kijelző HR vérnyomás O2 15Days készenléti intelligens óra 1 x  CHUWI MiniBook
1 x töltő
1 x EU adapter

ChuwiMiniBook 05

Mindent egybevetve egy kellően erős kis mindenes gép került ki a CHUWI műhelyéből – megint. Ugyan nem vált ki egy „normál” laptopot, de egy monitort-billentyűzetet-egeret rákötve egy remek kis irodai gépet kapunk, ami elbír egy-két komolyabb programot is. És ha nem végeznénk a munkánkkal, a hónunk alá vagy a zsebünkbe csapjuk, és vihetjük haza – esetleg a hosszú ingázás alatt is használhatjuk. Nem mondom, hogy ez a legolcsóbb minigép, amit láttam, de kellő erő lakozik benne – és nem mellesleg jól össze is rakták. A Banggood weboldalán már előrendelhető, a kiszállítás március 2-án indul. A MiniBook-ért eredetileg 529,99 $-t kérnének – de mi annyit sajnálunk érte. Ha szeretnéd magadénak tudni, akkor használd a BG7ee177 kupont, és kosárba is rakhatod 499,99 $ (~150 000 Ft) ellenében. Az EU Priority Line szállítás – ami garantáltan ÁFA és VÁM mentes – pedig ingyenes.

A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

CHUWI MiniBook

Kuponkód: BG7ee177

facebook button final

Ha a kupon már nem működik, írj nekünk a facebookon a gombra kattintva, és elküldjük a legfrissebbet!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: