Egy víztisztító minden háztartásban is jól jöhet – ugyanis (egyre) nagy(obb) kincs a tiszta víz.

Aki azt hiszi, hogy a csapvíz teljesen tiszta, nos, az… téved. Még a nagyvárosokban is régi, elavult csőrendszereken érkezik hozzánk a folyóvíz, így hiába jók a csövek a lakásban, az addig megtett út nyomot hagy a folyadékon. Ha ezt fogyasztjuk is, szeretjük, ha a lehető legtisztább formában vihetjük be a szervezetünkbe – gyermekeknél pedig ez fokozottan ajánlott. Ahogy megszokhattuk a kínai vállalatnak erre is van egy kütyüje, így jöjjön a víztisztítójuk bemutatása!

A szerkezet maga 471 x 170 x 452 milliméteres, a tömege 8,1 kilogramm. Ez nem az, amit kihelyezünk a lakás egy pontjára (mutogatni), inkább a csap alatti szekrénybe való, ahol hely is van a szűrő cseréjére. Sok minden nem mondható el róla, fehér színű hasáb, minimál designnal – mondhatni, a megszokott stílust kapjuk. A tudás itt belül lakozik, ugyanis képes a csapvizet megszűrni (tudom, meglepő), méghozzá nem kis hatékonysággal. A baktériumok akár 99,9%-át, míg a nehézfémek és antibiotikumok 99,7%-át képes megszűrni, ami nem kis technikai bravúr egy „hétköznapi” vállalat termékétől. Mindezt a fordított ozmózis technikájával, ami nagyjából azt takarja, hogy a zárt rendszerben, nyomás alatt egy féligáteresztő rétegen (membránon) préselik át a már több lépcsőben előszűrt vizet – ami a csapból alapból is folyik.

A fordított ozmózis során használt membrán vízáteresztő mérete 0,0001 mikron nagyságú, amely így kiszűri a tisztításra szánt vízben lévő szinte összes fizikai és kémiai szennyezőanyagot, valamint a biológiailag aktív szervezeteket is. A szűrő három tartályon keresztül szűri a vizet, amely mindegyike különböző feladatokat lát el, és bizonyos időközönként cserélni kell. Az első a PPC pamut kompozit, míg a második a CB aktív szén, és a legutolsó az RO fordított ozmózis szűrő. Előbbi két tartály egyenként 7200 liter vizet tud megszűrni, míg az utóbbi „csak” 3600 litert, bár ekkora kapacitás több, mint elegendő elég hosszú időre.

Nagyjából elmondható, hogy ha valaminek a működéséhez elektromos áram kell a Xiaominál, akkor az bizony okos. Nos, itt is ez a helyzet, ugyanis a Mijia app-ba felvéve a szűrőt bárhol és bármikor ellenőrizhetjük az otthoni vízminőséget. A kezdőcsomag igen gazdag, ugyanis nemcsak a víztisztító berendezést (a szűrőkkel) kapjuk meg, hanem minden kelléket a beszereléséhez, illetve egy csapot is.

MárkaXiaomi
ModellMRB23
Névleges teljesítmény42 W
Névleges feszültség220 V
Névleges frekvencia50 Hz
Kimeneti nyomás0,4 ~ 0,9 MPa
Bemeneti nyomás0,1 ~ 0,4 MPa
Névleges szennyezés-elhárító képesség: 2500 liter
Vízhőmérséklet5 ~ 38 ℃
Működési hőmérséklet4 – 40 ℃
Méret471 x 170 x 452 mm
Tömeg8,1 kg

Csomag tartalma:

  • 1 x vízszűrő
  • 1 x csaptelep
  • 1 x gömbszelep
  • 3 x szűrő elem
  • 1 x Baynet zár
  • 1 x PE cső
  • 1 x szennyvíz elvezető

Ha szeretnél te is minden pohár víz esetén biztos lenni, hogy a lehető legtisztább nedüt fogyasztod, akkor erre a szerkezetre megéri lecsapni. A Banggoodon beszerezhető, az ára pedig 188,8 $ (~58 000 Ft), míg a szállításnál az  EU Priority Line-t választva csak 1,45 $-t (~450 Ft) kell fizetni. Vásárlásnál már érdemes legalább egy garnitúra szűrőt is megrendelni, amit ezen a linken tehetsz meg.

A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

 Xiaomi Smart Mi Water Purifier


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: