Lassan elmondható, hogy az okosórák/aktivitásmérők a mindennapi életünk részei, de ez az óra olyat tud, ami a mostani időkben nagyon hasznos lehet.

Sokszor írunk ezekről a termékekről, amelyeket magunk is szeretünk és használunk. A legtöbb egy kaptafára készül, méri az aktivitásunkat, és szól, ha bejövő értesítés van. Ennyi, nem viszik túlzásba a gyártók, és lássuk be, a legtöbbünknek ez is elég. Úgy látszik, a Ticwris talált egy rést a funkciók terén – nagyon ügyesen – és ki is használták. Mondhatnám, hogy ezekben a nehezebb időkben jól jöhet egy óra, de inkább azt mondom, hogy ez bármikor jól jöhet, és nem is ferdítek.

A termék maga 35 x 41,5 x 11 milliméteres paraméterekkel rendelkezik, a tömege mindössze 40 gramm. A téglalap alakú TFT kijelző 1,3”-es, felbontása (a szokásos) 240 x 240 pixel. A szíj szilikonból készült, 150-220 milliméter között állítható a hossza, a szélessége sajnos nem ismert (tippem szerint a szokásos 20 mm). A működésért az NRF52832 chip felel, emellé társul 64 KB RAM és 512 KB ROM. Ebből is látszik, hogy az órának nincs operációs rendszere, egy firmware felel a működéséért. Így plusz programok nem telepíthetőek rá, be kell érni azzal, ami van. Az energiaellátásért a 160 mAh-ás akkumulátor felel, amely a gyártó szerint 5 napos üzemidőt produkál, a feltöltése pedig mindössze 2 órát vesz igénybe. A telefonunkkal Bluetooth 4-es kapcsolaton keresztül képes kommunikálni, így a hatótávja 5-10 méter.

Az óra a szokásos funkciókkal rendelkezik – amelyeket az ilyen árkategóriában megszokhattunk. Azaz képes az alvásmonitorozásra, nyomon követi a sporttevékenységeket – ebből hétfélét képes követni – jelzi a bejövő értesítéseket, illetve az egészségi állapotunkat is képes nyomon követni.

Az alvásmonitorozást nem részletezném, az már ismert az ilyen szerkezeteknél. Természetesen ez is figyeli, mikor alszunk el, mikor ébredünk, illetve az alvás fázisait is megkülönbözteti, amit ellenőrízhetünk. Ez a funkció (fontos kiemelni) csak éjszaka aktív, a nappali alvást/szunyókálást nem követi.

A sporttevékenységek nyomon követése is teljesen természetes. Mint említettem, hétféle tevékenységet képes figyelni, ezek a séta (ebből kétféle), a szabadtéri- illetve beltérifutás, a kerékpározás, a hegymászás/túrázás és az úszás. Ebből adódik, hogy a termék vízálló, pontosabban IP 68-as besorolással rendelkezik.

A különféle értesítésekről sem kell lemondani, így képes az óra a bejövő hívást/SMS-t jelezni, valamint a legnépszerűbb programoktól is kaphatunk figyelmeztetést. A leírás ezek közül nem sokat említ, csupán a Facebook, QQ, Twitter, Wechat, WhatsApp-ot, de az e-mail is biztosan a repertoár részét képezi, és könnyen elképzelhető, hogy ennél jóval több alkalmazást is támogat – csak kimaradtak.

Az olcsóbb eszközöknél már az egészségügyi értékeink figyelése is mindennapos feature. Itt sincs ez másként, megtalálható a vér-oxigén- a vérnyomás- és a pulzusmérés, valamint ahogy említettem, a lépésszámlálás és az alvásmonitorozás. Itt jelenik meg a különleges képessége, amely egyedibbé teszi ezt az órát a hasonszőrű társaitól: a testhőmérséklet mérés! Ezzel a szerkezettel ugyanis bárhol és bármikor megnézhetjük, nem-e lázasodtunk be. Ennek hála, ha úgy érezzük, baj van, azonnal megnézhetjük a hőmérsékletünket, de akár folyamatosan is képes figyelni – és baj esetén riaszt minket. Természetesen ez nem egy professzionális (orvosi) lázmérő, de arra tökéletes, hogy jelezze, ha lehetséges, hogy baj van.

Általános információMárka: TICWRIS

Modell: GTS

Kijlező: 1,3″-es TFT (240 x 240 pixel)

Bluetooth verzió: 4.0

CPU: NRF52832

RAM: 64 K

ROM: 512 K

Vízállóság: IP 68

FunkciókHívásemlékeztető

Üzenetjelzés

Érzékelők: vér-oxigén, vérnyomás, pulzusmérés, lépésszámláló, alvásmonitorozás, sport nyomon követés, testhőmérséklet mérés

Egyéb funkciók: Riasztás

Értesítések kezekése: Facebook, QQ, Twitter, Wechat, WhatsApp

Távoli kamera kezelése: Támogatott

Sportmódokséta

futás

kerékpározás

túrázás/hegymászás

úszás

AkkumulátorKapacitása: 160 mAh

Készenléti idő: ~20 nap

Működési idő: ~5 nap

Töltési idő: ~2 óra

KompatibilitásKompatibilis operációs rendszer: iOS 9.0/Android 5.1 vagy magasabb verziószám

Nyelvek: burmai, francia, német, olasz, japán, lengyel, portugál, orosz, ukrán

ParaméterekTermék mérete: 35 x 41,5 x 11 milliméter

Termék tömege: 40 gramm

Csomag mérete: 154 x 79 x 32 milliméter

Csomag tömege: 114 gramm

[Vérnyomásmérő monitor] BlitzWolf® BW-HL2 1,3 hüvelykes teljes körű érintőképernyő egészségügyi monitor fényerőszabályzó BTV5.0 intelligens óra1 x okosóra

1 x töltőkábel

1 x használati útmutató

1 x kijelzővédő fólia

A specifikációkból látszik, hogy ez az óra egy dologban tűnik ki a társai közül, de az bármikor hasznos lehet bárkinek. A működéséhez a LinkToSport applikáció szükséges, és a telefonunk operációs rendszerének Android 5.1/iOS 9 vagy nagyobb verziószámúnak kell lennie. Ebből adódik, hogy nagyjából minden eszközzel kompatibilis, ami nagyon jó hír. Legvégül jöjjön az ára, ami biztosan nem vág a földhöz minket. A Gearbesten most villámakció keretében mindössze 24,99 $ (~8 200 Ft) ellenében juthatunk hozzá, a szállítás (Unregistered Air Mail esetén) 0,63 $ (~200 Ft). A óratest maga fekete, a szíj – opcionálisan – rózsaszín, kék és fekete lehet – amilyet szeretnénk.

A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

TICWRIS GTS


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!
facebook button final

Vásárlási segédlet: