Érdekes modellt mutatott be a kemény viszonyokkal is megküzdő mobiljairól híres gyártó, ami ráadásul moduláris kialakítással rendelkezik, és az ára most igen kedvező!

Néha napján mi is beszámolunk a kínai márka legújabb mobiljairól. Nemcsak azért, mert olcsó készülékeket gyártanak kellemes hardverrel, hanem mert eléggé egyedi megoldásokkal rukkolnak elő – legtöbbször a strapatelefonok terén. Nos, most sincs ez másként, a WP7 megint egy érdekes példány lett. De lássuk, mitől is döglik a légy, ha kemény terepen akarunk mobilt használni!

A kinézete – szokás szerint – robosztus, de ez azért érthető, hiszen strapatelefonról van szó. Elvégre IP68/IP69K minősítéssel és MIL-STD 810G szabvány szerint is hitelesített a készülék, talán csak a Halálcsillag képes elpusztítani. A mérete 174,4 x 81 x 17 milliméter, míg a tömege…khmm… 350 gramm (!!!), szóval van benne anyag, mit ne mondjak. Ezt betudhatjuk a védelemnek, de az akku sem egy szokványos darab, erről majd később. Nos, ebbe a masszív házba illesztették bele a 6,53”-es 1080 x 2340 pixel felbontású IPS kijelzőt. A védelemről Gorilla Glass gondoskodik, míg a szelfikamera a bal felső sarokban kapott helyet egy lyukban. A kamera felbontása 16 megapixel (f/2.0), amely arcfelismerő funkcióval rendelkezik, videót pedig 1080 vagy 720p-ben képes rögzíteni, 30 fps-sel.

A hátlapon kapott helyet – a kamerák alatt – az ujjlenyomat-olvasó. Felette három kamera pihen, amelyekből a főegység a Sony féle IMX582-es, 48 megapixeles (f/1.79) képalkotója. Mellette egy 2 megapixeles mélység-érzékelő pihen, alattuk pedig az egyik legnagyobb érdekessége a mobilnak – a sok közül. Az ugyanis egy 8 megapixeles képalkotó egység, amely infravörös éjszakai kamera, kiegészítve két darab infravörös érzékelővel, és egy hagyományos LED vakuval. A külsőnél maradva egy USB Type-C port pihen még, ezzel tölthetjük a mobilt, illetve a fülesünk is ezen keresztül képes a zenét megszólaltatni.

A meghajtásról a MediaTek Helio P90 gondoskodik (12 nm, 4 x Cortex-A55 & 4 x Cortex-A75 mag), a GPU szerepét a PowerVR GM 9446 látja el. Memóriából kellemes mennyiségű 8 GB áll a rendelkezésünkre, míg tárhely tekintetében 128 GB-ot kapunk, utóbbi természetesen bővíthető micro SD kártyával, ebből maximum 256 GB-os egységet kezel a WP7. A Wi-Fi dual-bandes, és ac szabványig (Wi-Fi 5) kezeli a hálózatokat, míg a Bluetooth 5.0-ás. A GPS / BEIDOU / GNSS / GALILEO műholdak találják meg a pontos helyzetünket bolygónkon, és szerencsére az NFC is a repertoár részét képezi, így az érintés nélküli fizetéssel is elboldogul a mobil. Jöjjön a második meglepetés, az akkumulátor! Ezt nem fogja senki egy nap alatt lemeríteni, mivel kereken 8 000 mAh-ás (!!!) telep áll a rendelkezésünkre, amely támogatja a 18W-os gyorstöltést is.

Operációs rendszer tekintetében a gyári zöld robotot kapjuk a fedélzetre, ebből is a 9-es verziót – szerintem nemsokára kiadják a 10-et is a telefonra. Természetesen global verziós a WP7, így a B20-as sávot ismeri, és valószínűleg a magyar nyelvet is támogatja. Eddig is érdekes volt a mobil, de jöjjön a slusszpoén, ami még egyedibbé teszi! A hátlapra ugyanis mágnesesen lehet kiegészítőket csatlakoztatni, összesen kétfélét. Az egyik segítségével zseblámpaként is használható, amely két LED-del szórja a fényt.

Ezek hatótávja a gyártó szerint 200 méter és 1 100 lumennel szórják a fényt. Ötféle móddal képesek világítani, ebből három a fény erősségéért felel (gyenge, közepes, magas), míg egy villogó üzemmódot takar, az utolsó pedig SOS jelzés leadást teszi lehetővé. Eme kiegészítő használatához nem mellesleg dedikált gomb is jár a készüléken.

A másik kiegészítő pedig nem más, mint egy UVC sterilizáló modul. Ezzel nagyjából csíramentes környezetet hozhatunk létre ott, ahova irányítjuk az UV lámpát. Ebben a kiegészítőben 6 LED segít minket a kórokozók 99,99%-ának elpusztításában – azért ezzel csak óvatosan, a szemünknek nem igazán tesz jót ez a fény.

Nos, ezzel zárom is soraimat, több mindent nem igazán lehet elmondani erről a mobilról, ami valljuk be, eléggé egyedi. Jelenleg még csak előrendelhető a készülék, de akit érdekel, érdemes lecsapni rá, mert a kedvezményes időszak nem tart sokáig. Fontos, hogy kétféle kiszerelésben lehet megvásárolni. Az olcsóbb kiadás magát a mobilt takarja, ekkor nem kapjuk meg a zseblámpa- és az UVC sterilizáló modulokat. Ebben az esetben a készülék 299,99 $-ba (~93 500 Ft), a szállítás – EU Priority Line – pedig további 4,54 $-ba (~1 400 Ft) kerül. Amennyiben igényt tartunk a két kiegészítőre, akkor 369,99 $-t(~115 300 Ft) kell a kasszánál fizetni, a szállítás – szintén EU Proirity Line – további 3,72 $-ba (1 150 Ft) kerül. A szállítás június 23-án indul mindkét termék esetén, amelyek 15-20 munkanap alatt itt is vannak. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

OUKITEL WP7 mobiltelefon

facebook button final

OUKITEL WP7 mobiltelefon + zseblámpa mod + UVC mod


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: