A modern televíziókhoz, ha normális hangzást szeretnénk, jól jön egy soundbar és van is rá egy (olcsó) tippem.

A jóárasított Xiaomi termékek esetén már kezdjük megszokni, hogy Redmi néven hódítják meg a piacokat. Elmúltak azok az idők, amikor csak telefonokon jelent meg ez a logo, lassan ők is felveszik a fonalat az anyavállalttal, és egyre több szegmensben próbálnak meg érvényesülni. Egyre több helyen köszön vissza a nevük, és most egy tőlük származó hangprojektor került a terítékre. A ma kapható televíziók egyik nagy hátránya egyben az előnyük is, ez pedig a vastagságuk… vagyis vékonyságuk. Minden gyártó próbál minél vékonyabb TV-t gyártani, csak éppen ennek egyik nagy negatívuma, hogy a tisztességes hangzás így elmarad, ugyanis annak eléréséhez kell egy bizonyos méretű “doboz”. Mivel ez nincs meg, a beépített hangszórók finoman szólva sem a legjobb hangélményt nyújtják. Ezért azoknak, akiknek egy kicsit is számít a jobb hangzás, szükségük van egy kiegészítőre – mondjuk egy hangprojektorra.

Ha igényled a jobb hangminőséget, de nem vagy audiofil, akkor remek választás lehet a Redmi TV Soundbar-ja, amelynek a kinézete is rendben van. A szerkezet maga 78 x 6,4 x 6,3 centiméter, míg tömege 1,5 kilogramm. A kinézetéről sok minden nem mondható el, egy fekete hasáb, amelynek a hátoldalán süllyesztve találjuk a hangkimeneteket, illetve a falra történő rögzítéshez szükséges felfogató pontokat. Ugyanis a soundbart elhelyezhetjük egy komódon/asztalon, de ha úgy tartja kedvünk, a falra is rögzíthetjük. A kimenetek közül csak a legszükségesebbekkel rendelkezik az eszköz, így ha kábelesen szeretnénk a TV-hez csatlakoztatni, akkor S/PDIF vagy AUX csatlakozókkal tehetjük meg. Amennyiben a megjelenítőnk már modernebb, és ismeri a Bluetooth szabványt, abban az esetben lehetőségünk van a fránya (és csúnya) kábelek mellőzésére, az 5.0-ás chip elvégzi a piszkos munkát a vezetékek helyett – és így még esztétikusabb lesz a soundbar. A bekapcsoló- és hangerőszabályozó gombokat az oldalán találjuk,  amelyek már érintőgombok – a megszokott “hagyományos” kinézetű/funkciójúak helyett.

Műszaki adatok:

  • Márka: Redmi (Xiaomi ökoszisztéma része)
  • Termék mérete: 78 x 6,4 x 6,3 centiméter
  • Termék tömege: 1,5 kilogramm
  • Csatlakozási típusok: Vezetéknélküli (Bluetooth 5.0) és vezetékes (AUX és S/PDIF)
  • Teljesítmény: 30W
  • Hangtartomány: 80 Hz – 20000 Hz
  • Névleges impedancia: 4 ohm

A csomag tartalma:

  • 1 x Redmi soundbar
  • 1 x SPDIF kábel
  • 2 x csavar
  • 2 x bővítő gumi
  • 2 x EVA habszivacs
  • 1 x használati útmutató

A beépített hangszórók összteljesítménye 30 W, amely a gyártó ígérete szerint lefedi a teljes hangtartományt, valamint az önfejlesztő akusztikus algoritmus is besegít a lehető legjobb hangminőség elérésében. Természetesen ezzel a hangprojektorral nem fogunk elérni mozi élményt, értelemszerűen az 5.1-es hangrendszert sem váltja ki, viszont a TV hangminőségén sokat dob. Annyit tudni csak a zajkeltő részleteiről, hogy két darab, 45 x 80 milliméteres hangszóró végzi a munkát, amelyben nem hinném, hogy csalódnánk – ismerve az anyavállalatot. Természetesen elsősorban a televíziókhoz készült ez a soundbar, azonban más eszközökhöz is csatlakoztathatjuk, amelyik támogatja valamelyik bemenetet, vagy a Bluetooth szabványt, így tulajdonképpen a kompatibilis eszközök száma… végtelen.

Nem fogunk csalódni az árában sem, amely elég barátságos szintre faragható le a jóvoltunkból. A Banggoodon az akciós ára 76,99 $ lenne, de a BGRMTVA kuponnal ezt még lejjebb faraghatjuk egészen 66,99 $-ra (~21 790 Ft). A szállítás pedig – Eu Priority Line esetén – ingyenes, így az ÁFA- és a VÁM kezelés alól is mentesülünk. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi Redmi Wired and Wireless Bluetooth TV Soundbar

KUPONKÓD: BGRMTVA

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: