Hangkártya a 21. században? Higgyétek el, megéri befektetni rá, ha az ember ki tudja használni a funkcióit.

Idejét nem tudom, mikor vettem utoljára hangkártyát a számítógépemhez, talán a 2000-es évek elején – természetesen SoundBlastert. Azóta az alaplapit használom a gépemen/laptopon, telefonon pedig nem láttam értelmét… Bár ez most ezt a kis szerkezetet látva megváltozhat – néha jól tudna jönni… Aki pedig home office-ra kényszerült, vagy eleve otthonról dolgozik, annak alapból jól jöhet, mármint a funkciókat tekintve. Merthogy ez nem egy sima hangkártya, felturbózták hasznos extrákkal.

De kezdjük a szokásos résszel, a termék bemutatásával! A hangkártya 160 x 120 x 25 milliméteres, a tömege 450 gramm. A burkolat fémből készült, színe fekete, a csatlakozók pedig a hátoldalán kaptak helyet. Ezek számát nem aprózták el, találunk egy USB csatlakozót, két jack csatlakozót telefonnak, egy AUX bemenet, egy fülhallgató kimenet, valamint két mikrofon bemenet. Ha ez sem elég, akkor még ott a Bluetooth kapcsolat lehetősége is. Ezen kívül a tetején a kapcsolók, és tekerőgombok kaptak helyet, ezek felelnek a funkciókért.

Amikből nincs hiány, összesen 15 effektet programoztak bele, mint például a nevetés, a csók, a győzelem effektus… a többit nem is sorolom. A funkcióbillenytűk között megtalálhatjuk a chat, az ének módot, de egy gombnyomással némíthatjuk is a mikrofont – ezekből 9 mód közül választhatunk. Ha ez sem lenne elég, akkor a kártya segítségével mind a bemeneti, mind a kimeneti jelet is szabályozhatjuk tekerőgombok segítségével. A hangok minél tisztább megszólaltatásában a SDP chip segít, amely zajcsökkentő funkcióval rendelkezik.

Az energiaellátásért egy beépített, 800 mAh-ás lítium-polymer akkumulátor felel, így a használatához nem kell 220 V-os hálózat közelében lenni, bárhol tudunk egy mini stúdiót varázsolni magunknak.

Ez a kis keverőpult – szerintem jobban illik rá, mint a gyártó által használt hangkártya – nemcsak a hobbizenészeknek/tartalomgyártóknak jöhet jól, hanem az otthonról dolgozóknak is, akiknek sokat kell videokonferencián részt venni. Egyrészről, egy gombnyomással némíthatjuk magunkat, másrészt a kimenő- és bejövő jelet is könnyen, gyorsan tudjuk szabályozni, nem kell az operációs rendszerben kutakodni. És végezetül jöjjön a „Mennyi az annyi” kérdésre a válasz. A Tomtopon most akcióban, mindössze 23,99 $ (~ Ft) ellenében juthatunk hozzá, a szállítása pedig ingyenes. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

V8X Pro külső hangkártya

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: