Jönnek a téli hónapok, ilyenkor mindenhol megugrik a teafogyasztás, ehhez pedig melegvíz szükséges, amiről Xiaomi módra is gondoskodhatunk.

Nincs mese, beköszön a zord idő kis hazánkba, és ez már csak rosszabb lesz. Nincs is jobb, mint egy csésze forró tea vagy kávé az irodába, hogy átmelegítsen minket. Azaz van, de azt meg napközben nem néznék jó szemmel a kollégák/főnökök, így maradjunk az első felvetésemnél…

Akár irodában, akár otthon vágyunk meleg italra, az (nekem) mindig macerás. A forralóval fel kell forralni a vizet, ami zubog, utána várni, hogy lehűljön annyira, hogy iható legyen… Vagy éppen amíg forr, el kell mennem valami miatt, és mire visszaérek, már lehűlt a H2O, így az egész procedúra kezdődik előröl. Na, ennek a macerának vet véget a Mijia C1 vízadagolója.

A design a megszokott Xiaomi/Mijia féle egyszerű, minimalista kialakítás. A termék 278 x 105 x 278 milliméteres, a tömege nagyjából 1 500 gramm, színe fehér, és műanyagból készült. Maga a vízadagoló három részre osztható: a főegységre, a víztartályra, és a csepegtető tálcára. Az utóbbi esetében gondolom nem kell magyarázat, hogy mi-és hogyan működik. Annyit érdemes tudni a víztartályról, hogy kapacitása 2,5 liter, valamint a gyártó erősen ajánlja, hogy a víz tisztított legyen – így elkerülhető a csúnya lerakódás és a víz is egészségesebb.

A főegységről sem lehet túl sokat elmondani, de azért egy fokkal izgalmasabb, mint a csepegtetőtálca. A működése ennél egyszerűbb nem is lehetne, a tetején összesen négy gomb pihen. Az első a gyerekzár, így a legkisebbek nem tudják még véletlenül sem leforrázni magukat, ami dicséretes. A maradék hárommal pedig megmondhatjuk, milyen hőfokú legyen a víz, amit kérünk. A sorban a második a „mild”, ez legjobban a szobahőmérsékletűnek felel meg, ezen kívül még a „warm”, vagyis a meleg, és a „boiling”, azaz a forró víz gombja. A beépített technikának (kettős fűtési struktúra) hála forró víz esetén is elegendő a gépnek 3 másodperc, hogy a csészénkbe töltse a kívánt hőfokú folyadékot. Természetesen rendelkezik túlmelegedés elleni védelemmel, és figyelmeztet, ha a tartályból kezdene kifogyni a víz. A kifolyónyílás, valamint a csepegtetőtálca közötti méretet ugyan nem közli a gyártó, de a képek alapján bármilyen, konyhában használatos bögre aláfér – talán még egy söröskorsó is.

Leírás:

  • Gyártó: Mijia
  • Modellszám: S2201
  • Méret: 278 x 105 x 278 milliméter
  • Tömeg: ~1,5 kilogramm
  • Feszültség: 220V (AU hárompólusú csatlakozóval)
  • Teljesítmény: 2 200 W
  • Víztartály kapacitása: 2,5 L
  • Csomag mérete: 300 x 150 x 300 mm
  • Csomag tömege: kb. 2,3 kg

Megjegyzés: A víztartályban feltöltött víznek a tisztított víznek kell lennie.

Csomag tartalma:

  • 1 x főegység
  • 1 x víztartály
  • 1 x csepegtető tálca
  • 1 x leírás

Aki gyakran teázik, esetleg instant kávét fogyaszt, annak jól jöhet egy ilyen szerkezet. De akár egy irodába is, ahol többen használnák, mivel nemcsak gyorsan képes vizet adni, de a használata sem olyan macerás, mint a vízforralónak. Ez már nem egy filléres cucc, aláírom, de ha tényleg többen veszik meg, akkor még az árát is szét lehet dobni. A vízadagoló most a Tomtop webáruházban 105,46 $ (~33 430 Ft) ellenében vásárolható meg, a szállításami VÁM és ÁFA mentes25,21 $ (~7 990 Ft), és 7 munkanapon belül meg is kapjuk. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi Mijia C1 vízadagoló

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: