Fotós kellékeket ritkán mutatunk be nektek – amúgy kíváncsi lennék, hány tagnak hobbija a fotózás. Persze más felhasználási módja is van – akár jedi/sith fénykard is lehet belőle (tudom, az nem pont ilyen).

Megvallom, nekem jó ideje egyik kedvtelésem a fényképezés, bár a fényfestés nem az én műfajom. Valahogy soha nem jött az ihlet, mit lehetne csinálni, egyszer kipróbáltam egy lámpával, de ennyibe is maradt az egész. Viszont aki szokott ezzel a műfajjal játszani, annak figyelmébe ajánlom ezt a fénypálcát. És ahogy mondtam, más kreatív felhasználási területe is van – csak a képzeletünk szab határt neki – persze elsősorban a fotósoknak készült.

De lássuk is mivel van dolgunk! A termék mérete 55 x 2,3 x 2,3 centiméter, a tömege 529 gramm. Az egész szerkezet műanyagból készült, a működése a beépített 2 600 mAh-ás akkumulátorról történik. A működési ideje 2 – 32 óra között mozog a beállítások függvényétől, újra tölteni USB porton lehet, ez 3-4 óra alatt megy végbe. A tartozékok között – a fénypálcán és az USB kábelen kívül – még egy csuklópántot is kapunk, egy hordtáskát, valamint egy kis távirányítót, amivel vezérelhetjük. A markolaton kapott helyet egy állapotjelző LED, valamint három gomb. Az egyik a ki- és bekapcsolásra szolgál, míg a másik kettővel a fényerőt szabályozhatjuk. Ezek mellett az alján találunk egy menetet, amivel rögzíthetjük például egy állványra.

A technikai jellemzői egész jók. A fényerő szabályozható 0 és 100% között, maximum 1 000 lumennel képes megvilágítani a környezetét. Teljesítménye 10 W, az RGB színskálából 8 féle szín közül választhatunk, valamint képes zseblámpaként is működni. Állítható a színhőmérséklete, itt 3200 – 4500 – 5600 K közül választhatunk, a fényt pedig 120°-os szögben szórja szét. További, nem elhanyagolható technikai paraméter (fotózásnál maradva), hogy a CRI értéke (a színvisszaadás) RA≥95, ami nagyon jó érték egy ilyen árú terméknél.

Műszaki adatok:

Gyártó: Lyiardi

Termék megnevezése: RGB fényrúd

Anyaga: műanyag

Teljesítmény: 10 W

Feszültség: 7,4 V

Fényszórás: 120 °

Színhőmérséklet: 3200/4500/5600 K

CRI: RA ≥95

Fényáram: 1000 lm

Megvilágítási távolság: 3 – 5 méter

Akkumulátor kapacitása: 2600 mAh

Működési idő: 2 – 32 óra

Töltési idő: 3 ~ 4 óra

Működési hőmérséklet: 0 – 40℃

Termék mérete: 55 x 2,3 x 2,3 centiméter

Termék tömege: 336 gramm

Csomag mérete: 58 x 5,5 x 5,5 centiméter

Csomag tömege: 529 gramm

Nagyjából a végére is értem a bemutatónak. Kreatív kézben a felhasználási módja szinte végtelen – nekem csak a fényfestés jutott eszembe. De akár zseblámpának is használható, ha nem egy konkrét pontra szeretnénk rálátni, hanem a környezetünket megvilágítani. De kocsiba is jól jöhet – vagy túrázásnál – vészfénynek. Ez csak pár példa volt, mi mindenre használható. Ha megvennéd, a Tomtop weboldalán most 45,99 $ (~ 14 300 Ft) ellenében megvásárolható, a szállítása pedig ingyenes. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

LIYADI RGB LED fénypálca

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: