Megvan az egyezség, a Huami továbbra is szállítja az okoseszközöket a Xiaomi számára.

Igen jó hírrel szolgált a két vállalat – és ez nem csak a Xiaomi rajongóinak okoz további örömöket. A két kínai vállalat megegyezett, hogy további három éven is stratégiai partnerek maradnak, így a Huami exkluzív beszállítója marad a Xiaominak. Igazából ebben a hírben semmi meglepő nincs, hosszú évek óta szoros szálak fűzik egymáshoz a két céget. Ugyan voltak kisebb összezördülések – például a Mi Band 5 kapcsán – a kapcsolatukban, de mint annak lennie kellett, megoldották.

amazfitgtr alu 20

Az egyik legszebb óra – az Amazfit GTR 47 mm

A 2023-ig tartó megállapodás értelmében nemcsak a legelőnyösebb partner státuszt kapja meg a Huami, hanem közösen összefogva fejlesztik nemcsak az AI-chipeket, hanem a hozzájuk kapcsolódó algoritmusokat is. Ebből mindkét fél csak profitálni tud a jövőben, hiszen az Amazfit márkát – és a Mi Band sorozatot is – jegyző vállalat így saját brandként, és a Xiaomi ökoszisztémában is jelen lehet a piacon. Erről csak annyit, hogy a 2019-es évben 42,3 millió eszközt adtak el, és ebből a darabszámból a Xiaomi égisze alatt került forgalomba a 26%-uk (~11 millió). Tehát gyümölcsöző a kapcsolatuk, és reményeink szerint az is marad.

Ha már a Huaminál tartunk, gyorsan el is mondom, hogy november 1-től megvásárolható a legújabb okosórájuk, az Amazfit Pop. Az eszköz kijelzője 1,43”-es, felbontása 320 x 302 képpontos, ami 305 ppi-s pixelsűrűséget jelent.

A tudására szokás szerint nem lehet panasz. Az óra 50 méterig vízálló és 60 féle sportmódot támogat. Emellett adott az SpO2 érzékelő, amely a vér oxigénszint nyomon követésére szolgál, az alvásfigyelés, a cikluskövetés, és a pulzusfigyelés is. Természetesen nem hiányozhat a repertoárból a jól megszokott lépésszámláló, megtett út- és elégetett kalória mérése sem, ahogy a különböző értesítések megjelenésére is képes az eszköz. Plusz megtaláljuk a kamera- és zenevezérlést is, míg számlapokból összesen 50 féle áll a rendelkezésünkre, hogy egyedivé varázsoljuk az órát. Amennyiben egyik sem lenne kedvünkre való, úgy egyedi óralapok is gyárthatóak lesznek – sok felhasználó panaszkodik a mostani óráknál ezek hiányára.

Az Amazfit Pop Bluetooth 5-tel kapcsolódik a telefonunkhoz, és egy NFC chip is helyet kapott benne. Az akkumulátor mérete ugyan ismeretlen, de a vállalat szerint akár 9 napig is elmegy egy töltéssel. A nemzetközi értékesítésről még nem esett szó, ahogy megszokhattuk, először házon belül Kínán belül indul az értékesítés. A távoli országban 349 jüant (~16 500 Ft) kérnek érte, ami elég baráti ár. Reményeim szerint készül belőle nemzetközi kiadás – elvégre India kiemelt piac a számukra, és ha ott megjelenik, akár mi is beszerezhetünk egyet. Amire, ha lehetőség nyílik, azonnal értesítünk titeket, remélhetőleg egy jó kupon kíséretében.

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: