A techvállalat néhány terméke meglepő tud lenni, a mostanit sem aprózták el. Sajnos csak a Nagy falon túl lesz megvásárolható.Xiaomi car 01

Szoktam mondani, hogy a Xiaomi mindent (is) gyárt, vagy amit még nem, azt fog. Nos, megint igazam lett, nem kisebb terméket mutattak be, mint egy SUV-t!

Azért be kell valljam, nem a komplett gépjármű a vállalat érdeme, az anyaországbeli Bestune vállalattal karöltve dobják piacra a terméket. Ha ismeretlen ez az autógyár, nem is csoda, kereken egy éve léteznek, a kompakt crossover-t először a pekingi autó kiállításon mutatták be 2018 áprilisában, mint koncepciót, és a múlt év végétől vásárolható meg. Most egy közösségi finanszírozási projektet indított a Xiaomi – Bestune T77 Xiaomi Edition néven -, ahol is a SUV-t felvértezték a a XiaoAI hangsegéddel. A XiaoAI egy holografikus kijelzőn kapott helyet, és innen válaszol a vezetőnek vagy az utasnak az úttal kapcsolatos kérdésekre, megtervezheti az útvonalat, vezérelheti a klímát vagy a napfénytetőt, de akár irányíthatja az intelligens otthoni rendszerhez csatlakoztatott háztartási készülékeket is. Emellett lehetősége van a karakter ruháját megváltoztatni az előre beépített 43 féle ruhavariációból – erre azért nem tudom, mi szükség van, de az ázsiaiaknak vannak efféle igényeik, mint tudjuk.

Xiaomi car 02

De mit is tud a crossover? A T77 mérete 4525 x 1845 x 1615 mm, tengelytávja 2700 mm. A jármű 19”-os  könnyűfém felniken gurul, és alacsony profilú gumiabroncsokat használ. A motorháztető alatt egy 1,2 literes turbófeltöltős motor rejtőzik, amelynek maximális teljesítménye 143 lóerő és legnagyobb csúcsnyomatéka 204 Nm, a váltásról pedig kézi vagy automata váltó gondoskodik. Rebesgetik, hogy a későbbiekben erősebb motort is kaphat, ez már egy 1,5 literes turbófeltöltős motor lesz, amely 156 lóerő / 250 Nm-es teljesítményre lesz képes. A FAW Bestune T77 SUV ára az alapmodell esetén 89 800 jüan (~3 800 000 Ft), míg az extrákkal megspékelt verzió 134 800 jüan (~5 770 000 Ft). Akit komolyabban érdekel az autó, itt olvashat róla bővebben – azért nem mutatom be részletesebben, mivel a kocsit belpiacra szánták, és az asszisztens is csak a kínai nyelvet és a helyi dialektusokat ismeri. Bátran kijelenthetem, hogy ebből a termékből nem készül B20-as nemzetközi verzió.

Xiaomi car 03

Ugyan az autó mutat „némi” hasonlóságot más, nyugati gépjárművekkel (ami természetesen a véletlen műve), nekem nagyon megtetszett – főleg a sárga/arany festéssel. Nem mellesleg rövid idő alatt már több, mint 140 előrendelést gyűjtöttek be a Bestune T77 Xiaomi Edition-re, de ez a szám még jócskán nőni fog. Ez az együttműködés azonban hatalmas előrelépés a Xiaomi számára, ami sejteti a – már korábban is rebesgetett – saját autó kiadását, ami csak idő kérdése.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban! Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek, akár új bejegyzést írva!

Vásárlási segédlet: