Nyomtassuk ki fotóinkat otthon, vagy bárhol, ahol csak szeretnénk, közvetlenül a mobilunkról!

Emlékeztek még azokra az időkre, mikor napokat-heteket kellett arra várnunk, hogy az elkészített fotóinkat megnézhessük? És csak reménykedtünk, hogy azok, amelyek fontos(abb)ak, jól is sikerültek, nem toltunk el valamit – vagy a laboros nem bénázott. A fényképezésben a filmes korszak megannyi izgalmat tartogatott nekünk, és az elkészített képekre is várnunk kellett, mire előhívattuk, vagy mire betelt a bűvös 24 képkockányi hely a filmen. Amikor átléptünk a digitális korba, sokan temették a nyomtatott fényképeket – részben jogosan. A digitális fényképezőknél már azonnal tudtuk, hogy jó-e a kép, és ha nem, lőttük az újat. Tárolni már a számítógépen vagy felhőben szoktunk, a papírkép kiment a „divatból”.

Vagy épphogy nem, mivel reneszánszát éli, egyre többen nyomtatják ki legjobb képeiket újra. Ezek közé tartozok én is, a szoba falát a legjobb képeimmel díszítem – amikhez sok kedves emlék fűz. De macera összeszedni a fotókat, majd elbattyogni egy piros drogériába, ahol magamnak nyomtatom ki őket. És az is idegesít, hogy mások oda-odapillantanak, hogy mit nyomtatok. Na, erre a macerára kínál a Xiaomi egy megoldást a maga módján.

Miért ne lehetne otthon – vagy bárhol – kinyomtatni a képeinket? Ez a kis zsebnyomtató pont erre szolgál – és (szokás szerint) jól is néz ki. A nyomtató mérete 124 x 85 x 24,6 milliméter, a tömege 181 gramm – tényleg elfér a zsebben. A külsejéről sok mindent nem lehet elmondani, a ház műanyag, színe fehér. Az elején csak egy nyílást találunk, itt kapjuk kézhez az elkészült képeket, míg a hátoldalon egy bekapcsológomb van, és egy micro USB bemenet a töltéshez. Itt még két pici állapotjelző LED van, az egyik a Bluetooth kapcsolat visszajelzéséért felel, míg a másik a töltésjelző. Akkumulátorról működik, beépítve egy 500 mAh-ás telep van, ezzel 20 képet képes kiadni magából egy szuflára. A nyomtatás mobilról történik (a Xiaomi Home appal), a képek Bluetooth 5.0-án közlekednek az eszközök között. Itt sem kell önzőnek lenni, összesen három fő között osztható meg a kapcsolat – így mindenki tudja használni a nyomtatót.

A nyomtatóhoz festék nem szükséges, a nyomtatás egy speciális papírra történik, ZINK nyomtatási technológiával. Ez egy olyan festék alapú kristályt használ, amely közvetlenül a papírba van beépítve, amelyre a fényképet kinyomtatják. A kép 45 másodperc alatt készül el, és a mérete 50 x 76 milliméter. A kezdőcsomag magában foglal 5 darab fotópapírt, amelyet a ház alá kell betenni a kialakított kis mélyedésbe – a lapadagoló egyszerre 10 lapot képes befogadni. A nyomtatási felbontás egyébként 313 x 400 dpi, amely nem kimagasló, de a mindennapokra tökéletesen megfelel. Mint már említettem, a Xiaomi Home programmal használható a nyomtató, így ezen keresztül tudjuk munkára bírni a kicsikét. Fontos, hogy csak a jpg és png formátumokat kezeli a rendszer, nyers fájlokkal ne is próbálkozzunk.

Persze nem csak annyiról szól a történet, hogy a kiválasztott képet kinyomtatja, és csókolom. Ezen kívül számos egyéb hasznos – és szerintem néhány haszontalan – funkció is belekerült. Ott van például a kollázs készítés, amely jól jöhet mondjuk igazolványkép esetén – de rengeteg sablon van, ha kreatívoskodni szeretnénk. Ahogy az elvárható, egy alap szerkesztő is helyet kapott – a nélkülözhetetlen filterekkel egyetemben.

A programban van egy AR funkció is. Ennek a lényege, hogy ha a kinyomtatott fotót beszkenneljük vele, akkor a kép életre kel – egy kis mini videó formában, amit akár el is menthetünk a mobilra. Jópofa, de nem tudom, van-e értelme… A végére még hagytam egy kis extrát azért. A fotópapír hátoldala öntapadós, így lehúzva róla a védőréteget beragaszthatjuk akár a fotóalbumba, akár a falra vagy egy bútorra.

Leírás
MárkaXiaomi
TípusPocket Photo Printer
Színfehér
Mérete124 x 85 x 24,6 milliméter
Tömege181 gramm
Akkumulátor500 mAh (maximum 20 lap nyomtatása)
Csatlakozómicro USB
KommunikációBluetooth 5.0 (maximum 3 eszköz)
ApplikációXiaomi Home
Nyomtatási technológiaHőszublimációs
Fotópapír mérete50 x 76 milliméter
Nyomtatás felbontása313 x 400 dpi
Nyomtatási sebessége45 másodperc / oldal
Terhelhetőségemaximum 10 lap
Támogatott fájlformátumokjpg, png
Csomag mérete170 x 50 x 120 milliméter
Csomag tömege300 gramm
Csomag tartalma1 x Pocket Photo Printer
1 x micro USB kábel
5 x fotópapír
1 x használati útmutató

Egyszerűen jópofa, kisméretű nyomtató. Most a Geekbuyingon villámakció keretében 69,99 $-ért (~22 750 Ft) vásárolható meg, a cseh raktárból a szállítás 2,12 $-ba (~690 Ft) kerül. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi Pocket Photo Printer 3


Ha szeretnél fotópapírt is venni hozzá – az már Kínából érkezik – megteheted, az 50 db ára 27,99 $ (~9 100 Ft), a szállítása ingyenes. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

50 db-os ZINK fotópapír

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: