Ma már szinte elképzelhetetlen az életünk SSD nélkül, és ez a gyorsaság már nem csak a számítógépben/laptopban érhető el.

A különféle adathordozók hosszú ideje az életünk szerves részét képezik. Kezdetben vala a nagylemez, majd jött a kislemez, amit a CD és a DVD váltott le. A kánaánt a pendrive hozta el nekünk, főleg amikor a tárhelye is elfogadható méretett öltött, amihez baráti ár társult. Ma is sokan szeretik ezeken a meghajtókon hozni-vinni az adatokat, azonban az átviteli sebessége kezd lassúnak tűnni. Gépeinkben évek óra SSD-k teljesítenek szolgálatot, és lassan a zsebméretű társak is megjelennek.

Az  STmagic hordozható mini SSD-je már tényleg elfér a zsebünkbe, és az adattárolási kapacitása is egészen baráti. A mérete 7,9 x 2,5 x 0,9 centiméter, míg a tömege 40 gramm. A borítás műanyag, színe szürke, így első ránézésre nem is gondolnánk, hogy egy SSD-vel van dolgunk. Az USB csatóló felület – amely USB 3.1-es szabvány – a házban bújik meg, egy kis pöcökkel lehet elővarázsolni, ez a ház alján kapott helyet. A tetején – a csatlakozó felőli oldalon – egy apró kék LED található, ami jelzi, hogy az eszköz használatban van.

A belsőről sok minden nem mondható el, egy M.2-es (SATA) SSD-t rejt a műanyag burkolat. Kétféle tárolókapacitással rendelhető, amelyek 512 GB vagy 1 TB lehet – a kisebbik verzió akciós most a Geekbuying-on. A paramétereikben nincs eltérés, az írási sebességük 420 MB/s, míg az olvasási sebességük 500 MB/s.
Legvégül jöjjön a lényeg, az ár. Mint mondottam vala az 512 GB-os modell szerezhető be kedvezményes áron, a CNY2021 kuponnal 64,39 $-t (~20 925 Ft) kérnek érte. A szállítás 1,72 $-ba (~560 Ft) kerül, amely cseh raktárból történik. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

STmagic SPT31 512 GB-os SSD

Kuponkód: CNY2021


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: