Érzik a webshopok – vagy inkább látják a statisztikákat – hogy mi kell a népnek… Na nem önszántunkból vesszük a számítógépet, hanem kényszerből – itt is egy jó vétel.

Most van igazán nagy hajrá az év vége és a karácsony közeledtével – mindkettőtől csak hetek választanak el minket. Azt szajkózzák, hogy ha most rendelsz, karácsonyra már nem ér ide, de ez nem feltétlen igaz. Csak okosan kell kiválasztani, honnan rendelünk, és akkor még van esélyünk. Nincs ez máshogy ezzel a kis mini PC-vel is, ami a cseh raktárból még az ünnepek előtt befuthat – így ajándéknak is jó lehet. Szerencsére ebbe nem a low-budget cuccok kerültek, így – megkötésekkel ugyan – de komolyabb feladatokra is alkalmas ez a kis gép.

A mérete 12,8 x 12,8 x 5 centiméter, a tömege mindössze 1,2 kilogramm. A kis méret ellenére sok jó dologgal fel van szerelve, de kezdjük a külsejével. A színe szürke, semmi csicsa, az előlapon csupán a bekapcsológomb, a mikrofon- és fejhallgatókimenet, valamint két USB 3.0-ás port figyel. Két oldalán és az alján apró szellőzőnyílások találhatók, míg a teteje sima. Hátul már más a helyzet, a szellőzőnyílások mellett találjuk az áramellátást, egy Ethernet portot, két-két USB 2.0-ás és USB 3.0-ás bemenetet, valamint egy HDMI és egy DipslayPort-ot. Utóbbiak lehetőséget kínálnak arra, hogy egyszerre két monitort is a géphez kapcsoljunk. Ennyi csatlakozó pont elegendő az átlagos használathoz, szerintem rendben van a kínálat.

A gép lelke az AMD-től érkezett, méghozzá a Ryzen 5 2500U processzor személyében. Ez a CPU négy maggal és nyolc szállal dolgozik, az alap órajele 2 GHz, míg a turbó órajel eléri a 3,6 GHz-et. A GPU a processzorba van integrálva, ami egy Radeon Vega 8, ez 1100 MHz-en dolgozik. Memóriából 8 GB-ot kapunk, ezek DDR4-es szabványúak, és ami kissé meglepő de ödvözlendő: dual-chaneles – azaz 2 db 4 GB-os lapka van beszerelve, így az IGP nem lesz megfojtva alacsony memória sávszélességgel. Az adatok a 256 GB-os háttértárolóra menthetőek, ami NVMe protokollt használ – vagyis piszokgyors. A háttértár szűkösnek tűnhet, de ha elfogy a tárhely, semmi gond, mivel 2,5”-os SATA csatolós háttértárral bővíthető a gép. Ezeken felül adott a Wi-Fi, amely dual-bandes, a b/g/n/ac módokat ismeri, és a Bluetooth chip sem hiányozhat, ez a 4.1-es szabvánnyal képes elboldogulni.

Leírás
MárkaT-Bao
TípusTBOOK MN25
Méret12,8 x 12,8 x 5 centiméter
Tömeg1,2 kilogramm
Csatlakozók2 x USB 2.0
4 x USB 3.0
1 x HDMI
1 x DisplayPort
1 x Ethernet
1 x mikrofon bemenet
1 x fülhallgató kimenet
CPUAMD Ryzen 5 2500U (4 mag, 8 szál) Órajel: 2 – 3,6 GHz
GPUintegrált (AMD Radeon Vega 8)
Memória8 GB DDR 4 (dual-channel)
Háttértár256 GB (NVMe) SSD
Bővíthőhely1 x SATA 2,5″
Wi-Fidual-band (2,4 & 5 GHz) b/g/n/ac
Bluetooth4.1
Operációs rendszerWindows 10
Csomag tartalma1 X TBOOK MN25 mini PC
1 x töltő (EU csatlakózó – opcionális)

Egy gép mit sem ér operációs rendszer nélkül. Szerencsére már ezek is a repertoár részét képezik, így itt is megtalálható a Windows 10 – tippem szerint a Home kiadás. Végezetül lássuk az árát ennek a kis PC-nek! A 439,99 $-os ár is elég jónak tűnik érte, de a BGBZMN kuponnal ez brutál módon lefaragható egészen 285,99 $-ra (~85 490 Ft), ami valami elképesztően jó ár. A szállítás cseh raktárból történik – 4-6 munkanap alatt – ez további 1,09 $-ba (~325 Ft) kerül. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

T-Bao TBOOK MN25 Mini PC

Kuponkód: BGBZMN

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: