Megjelent az új okosóra a kedvenc kínai gyártómtól, és megint adtak egy pofont a konkurenciának.

Ráadásul nem is kicsit, ha figyelembe vesszük, hogy mit tud a termék, és főleg mennyiért – előre garantálom a piaci sikert. Ez tulajdonképpen nem más, mint a Redmi Watch nemzetközi kiadása, megspékelve egy kis extrával.

Az óra 41 x 35 x 11,9 milliméteres, míg a tömege mindössze 35 gramm, szíj nélkül pedig 31 gramm. A tok háromféle színben érhető el, ezek a fekete, a fehér és a kék. Szíjból ezeken felül választhatjuk még a rózsaszínt és a zöldet is az előbb felsorolt három szín mellett. A forma, mint a képeken is látszik szögletes, a vezérlés az érintőképernyővel, és az oldalt található gombbal történik. Hátul a megszokott szenzor kapott helyet, valamint a töltőport, amely szakít a hagyományokkal. Itt már nem mágnesesen csatlakoztathatjuk a töltőfejhez az órát, hanem egy bölcsőbe kell beleilleszteni.

A kijelző 1,4” méretű, felbontása pedig 320 x 320 pixel. A megjelenítő 323 ppi pixelsűrűséggel rendelkezik, adott az automatikus fényerő-állítás, míg a számlapok terén több mint 20 féle áll a rendelkezésünkre. Az olyan funkciók, mint az értesítések megjelenítése, az alvásfigyelés, a pulzusmérés, és a lépésszámláló alapból adottak – ezeket minden ilyen szerkezet tudja, ahogy ez is. Ezen felül az alábbi edzésmódokat képes figyelemmel kísérni:

  • kültéri futás
  • futópad
  • kerékpározás
  • úszás (szabadban vagy medencében
  • torna
  • krikett
  • túrázás
  • terepfutás
  • séta
  • szobabiciklizés

Az úszásból egyértelmű, hogy a szerkezet vízálló. Ez nem IP-s besorolású, hanem hivatalosan 5ATM-ig, azaz 50 méterig képes ellenállni a víznek. Ezen kívül van egy beépített, nagy pontosságú hattengelyes érzékelő, de nem maradt ki a GPS (Glonass támogatással), és a barométer sem – ami remek hír. Az akkumulátora 230 mAh-ás, amely 9 napos üzemidőt garantál – visszafogott használat mellett. Amennyiben a GPS be van kapcsolva, és mérjük az aktivitásunkat, ez az érték 10 órára redukálódik. Legvégül jöjjön a legjobb hír, azaz az ára. A Xiaomi a globális piacra 45 dollárért (~13 190 Ft) kínálja, ami ugyan a webshopokban picit magasabb lesz, de akkor is remek vétel.

Ugyan nem vagyok a szögletes órák híve, de ha sikerül egy baráti áron hozzájutnom, ígérem, az elsők között rendelem meg, amiből természetesen egy teszt is készül majd.

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: