Sok porszívóról olvashattatok már nálunk, de a kínálat hatalmas, így még mindig van miből mazsolázni…

Ezúttal egy igazi gyöngyszem akadt a horgomra, amely nem a külsejével fog kitűnni, hanem a tudásával. Jó, még ez sem megy el bevásárolniés nem viszi le a szemetet, de legalább nem kell félóránként üríteni a porzsákját. Helyettünk megteszi ezt önmagától… de erről később, most kezdjük a szokásos dolgokkal!

A mérete 350 x 350 x 98 milliméter, tömege 3,8 kilogramm. Színe a Viomitól megszokott, fehér test, arany színű szegéllyel. A tetején – pontosan középen – kapott helyet a kis bunker, amiben az LDS érzékelő pihen. Ez már a továbbfejlesztett verzióval rendelkezik (LDS 2.0), amely 8 méterre lát el, másodpercenkénti 2016 Hz-es mintavételezéssel és hatszor 360o-os szkenneléssel bír.

Az S9 szívóteljesítménye 2 700 Pa, ami nem rossz egy ekkora szerkezettől – a teljesítménye pedig 50 W. Ahogy megszokhattuk már ezektől a konstrukcióktól, a felmosás sincs ellenére, a víztartálya 250 milliliter. A portartály mérete a gépben kérdéses, de ez mindegy is, hiszen ha megtelt, akkor a dokkolónál üríti magát nélkülünk. Takarítani többféle módon képes, az automatikus üzemmódon kívül beállíthatjuk manuálisan is a területet. Lehetőség van csak egy helység takarítására, időzíthetjük is, mikor dolgozzon, vagy kérhetjük egy erősen szennyezett terület ismétlődő takarítására is. Automata üzemmódban képes érzékelni, ha szőnyegre ér, ekkor a szívóerőt magasabb fokozatba kapcsolja, hogy minden piszoknak nyoma vesszen. Ha emeletes a házunk, akkor minden szintről külön-külön térképet készít, és a helység azonosítása után kiválasztja az alkalmazandó tisztítási módszert (szívóerő, felmosás stb.). Maximum 2 centiméteres akadályokat is leküzd, így egy vastagabb szőnyeg vagy egy küszöb nem akadályozhatja meg, hogy elvégezze a rá bízott munkát.

A tudása ennyiben nem merül ki, elvégre nemcsak okos, hanem Xiaomi is a porszívó. Így adott, hogy a Xiaomi Home alkalmazással képes együttműködni, ezáltal bármikor és bárhonnan szemmel tartható, vagy munkára bírható. Az akkumulátora 5 200 mAh-ás, ezzel egyhuzamban 3,6 órán át képes működni, akár 320 m2-es területet megtisztítva. Mint már említettem, a dokkolóállomás itt nemcsak a töltést szolgálja, hanem a portartály tartalmát is itt adja le a Viomi S9. Ennek mérete 356 x 250 x 193 milliméter, míg tömege 4,1 kilogramm. A dokkoló egy 3 literes porzsákot rejt magában, így hosszú időn át képes működni a porszívó a mi közbeavatkozásunk nélkül. A porzsák teljesen zárt, így, ha megtelt, és cserére szorul, akkor sem szóródik ki (szét) belőle a kosz, egyszerűen kidobjuk, és egy újjal helyettesítjük. A dokkolón 3 kis LED ikon található, ezek mutatják, ha cserélni kell a porzsákot, milyen töltöttségen van az akkumulátor, vagy hogy éppen begyűjti a port az S9-ből. Az ürítés gyorsan történik, hála az automata-ürítés (Auto Dumping) 2.0-nak. Itt egy 950 W-os motor intézi a porszívóból a kiszivattyúzást, és a az ürítőcső is csak 381 milliméter hosszú – ez egy továbbfejlesztett verzió.

Leírás
MárkaVoimi (Xiaomi ökoszisztéma)
ModellS9 porszívó
Színfehér
Méretdokkoló: 356 x 250 x 193 milliméter
porszívó: 350 x 350 x 98 milliméter
Tömegdokkoló: 4,1 kilogramm
porszívó: 3,8 kilogramm
Akkumulátor5200 mAh
Teljesítménydokkoló: 950 W
porszívó: 50 W
Szíváserősség2700 Pa
Porzsák kapacitása3 liter (cserélhető)
Víztartály kapacitása250 milliliter
Emelkedési képesség20 milliméter
Munkaidő:220 perc
Csomag tartalma1 x robotporszívó
1 x dokkoló
1 x víztartály
2 x oldalkefe
10 x egyszer használatos mop
1 x mop
3 x porzsák

A Viomi S9 ismét egy remek kis szerkezet a Xiaomi háza tájáról.  Nagy szívóerővel bír, az akkuja is elég nagy, ráadásul hónapokig képes úgy dolgozni, hogy nekünk hozzá sem kell szólni. Pedig még azt is megtehetjük, egy erre alkalmas hangszóróval szóban is utasíthatjuk a munkára.

A Geekbuyingon most villámakcióban vásárolhatjuk meg, az ára 659,99 $ (~214 515 Ft). A szállítása ingyenes, ráadásul EU raktárból jön – DPD-vel – így 2-7 munkanap alatt itt is van. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi Viomi S9 robotporszívó

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: