Az eszköz önmagában nem fog minket lefogyasztani, viszont edzés közben/után használva segít még jobb eredményt elérni, magyarán gyorsabban/hatékonyabban tudunk zsírt égetni.

Bizonyára sokan emlékeznek még a TV shopos reklámokban szerelő pillangó formájú termékre, amelyet a testünkre tapasztva elektromos impulzusokkal lehetett izommozgást stimulálni, ergo izommunkát végeztetni. Nos, a működési elvet tekintve ez az eszköz is hasonló, kialakítási koncepciója viszont némiképp eltér, hiszen itt egy teljes, az egész testet körülölelő övet kell magunkra csatolni, amely a négy stimulációs zónának köszönhetően nem csak a hasunk, derekunk tájékán, hanem hátunkon is képes hatást kifejteni. Ismerkedünk meg vele közelebből!

Intelligent Massage Keep Fit Waist Band Belt Gridle

A termék egy kék kartondobozban érkezett, a dizájnt nem gondolták túl, mindössze egy-két felirat ékesíti a papírt és informál arról, hogy mit is rejt a box tartalma, amiről persze mi is meggyőződhetünk saját szemmel, ha felnyitjuk a szelencét. Ami fontos, hogy a produktumhoz jár többnyelvű használati útmutató. Magyar nyelv nyilván nincs, viszont angol és német van, a nyelvezet világos és érhető, a használattal kapcsolatban felmerülő kérdések mindegyike meg van válaszolva benne.

Adott továbbá az öv, amit magunkra kell csatolni, illetve az övön lévő foglalatba illesztendő vezérlőegység, ami beépített akkumulátorral rendelkezik, így a töltése USB kábellel megoldott. Külön pirospont, hogy bár a csomagban is kapunk egy töltőkábelt, erre valószínűleg nem lesz szükség, mivel USB type C foglalat került fel az aljára, tehát okostelefonunk kanóca is alkalmas lesz a feladatra (ha csak nem valami őskövület).  A kis, „spricnifejjel” ellátott flakon víz tárolására és spriccelésére szolgál, ugyanis az öv elektródáit a használat előtt minden alkalommal be kell nedvesíteni a megfelelő kontakt érdekében. Apró figyelmesség még a kis fekete hordozó szütyő, amibe elpakolhatjuk a szettet, amikor épp nincs a derekunkon, és már mehet is az edzőtáskába, ha éppen úgy gondoljuk…

Az öv anyaga poliuretán, amely a viseletet kényelmessé teszi azáltal, hogy képes nyúli is, puhaságának köszönhetően pedig fel tudja venni a test alakját. Háromféle méretben kapható, az S-es 63,5 – 66 centiméter, az M-es 68,5 – 91 centiméter míg az L-es 94 – 116,8 centiméter közötti derékbőségre való. Az öv hátulján – a belső felén – kapott helyet két párna, míg elől szintén egy pár, és a vezérlőegység. Ahogy már említettük, ezek elektromosan stimulálják az izmokat és nagyobb erőkifejtésre ösztönzik őket, azaz az EMS technológián alapul az öv. De nem csak stimulál, a hasi résznél melegít is az eszköz, amely önmagában is fogyaszthat, így itt a két módszer kombinálásával még hatásosabb eredmény érhető el sporttevékenység közben.

Persze nem csak testmozgás közben viselhetjük az eszközt, hanem bárhol és bármikor. Akár pihenés vagy munka közben is, bár ekkor hatékonysága nyilván kisebb, mintha testmozgással van egybekötve a „terápia”.

Az energiát egy 110 mAh-ás akkumulátor biztosítja, amelyet USB Type-C porton tölthetünk fel. Összesen 6 féle mód közül választhatunk, emellett 15 féle intenzitás áll a rendelkezésünkre. Szerencsére a szerkezet mosható, így a vezérlőegység levétele után az övet akár mosógépben is megtisztíthatjuk, bár talán a kézi öblítés célravezetőbb. Használata nem okozhat nehézséget, az öv tépőzárral rögzíthető a derekunknál, felhelyezés után a vezérlőpanelen csak beállítjuk a kívánt funkciót és intenzitást, a többit elvégzi maga a gép.

Műszaki adatok
MéretS – 63,5 – 66 cm
M – 68,5 – 91 cm
L – 94 – 116,8 cm
Színfekete (unisex)
Anyagapolyurethan
Működési elvEMS technológia
Akkumulátor110 mAh
TöltőportUSB Type-C
Program6 mód
15 féle intenzitás
Csomag mérete172 x 150 x 50 milliméter
Csomag tömege301 gramm
Csomag tartalma1 x EMS öv
1 x USB Type-C kábel
1 x spray
1 x használati útmutató

 

Használat, összegzés

Miután a vezérlőegységet teljesen feltöltöttük és belehelyeztük az övön lévő foglalatba, jöhet a próbakör! A leírás nem viccel akkor, amikor azt írja, hogy a testtel érintkező párnákat alaposan be kell nedvesíteni, ugyanis nálam az első használat alkalmával nem egyforma mennyiség került fel a felületekre, és a bekapcsolást követően egyből érezni lehetett, hogy melyik érintkezik megfelelően, és melyik kevésbé. Ebben az is benne van persze, hogy ahol esetlegesen vastagabb a zsírréteg a párna és az izmok között, ott a működési érzet ebből adódóan is alacsonyabb. Rendelés előtt alaposan mérjük le a derékbőséget, és figyeljünk arra, hogy a megfelelő méretet válasszuk, ugyanis az enyém egy picivel nagyobb volt a kelleténél. Az öv felcsatolása az első 1-2 alkalommal kicsit sután ment, de aztán egy kis rutint szerezve meg lehet szokni a mozdulatot.

Ha megfelelően elhelyeztük a derekunkon, a vezérlőn lévő bekapcsológomb segítségével el kell indítani a programot. Az első módban gyakorlatilag pulzálás-szerűen érkezik a stimuláció, a plusz gombbal az intenzitást fokozva elég komoly hatást tud kifejteni, de a második módozat is hasonló. A megnevezések: detoxification, fat burning, health care, massage, tightening, shaping. Számomra talán a „fat burning” – zsírégető mód volt a legkellemesebb, és a „tightening” a legrosszabb, de érdemes mindegyiket végigpróbálni. Az eszköz természetesen mindegyik programot a legalacsonyabb intenzitáson indítja.

Nekem az volt a tapasztalatom, hogy legalább egyet kell növelni az erősségi szinten, hogy hatás elől, a hasamnál is megfelelően érezhető legyen, de hozzá kell tennem, hogy volna innen mit leadni, szóval esetemben is volt egy kis szigetelőanyag az öv párnája és a valahol legbelül még meglévő izmok között. Módot váltani természetesen az M gomb megnyomásával tudunk. A produktum 30 perc használatot követően automatikusan lekapcsol, egy használat alkalmával ez a javasolt működési időtartam. Ha mégis tovább szeretnénk nyomatni vele, akkor újra be kell kapcsolni az övet és el kell indítani a kívánt programot. Egy feltöltéssel 5-6 ilyen 30 perces etap oldható meg, de a feltöltés sem tart tovább egy bő fél óránál.

Véleményem szerint ez az öv mindenkinek ajánlható és megér egy kipróbálást. Azoknak is, akik edzés mellett alkalmazzák (főleg nekik lehet igazán hasznos), de azoknak is, akik kevesebbet tudnak mozogni, esetleg ülőmunkát végeznek – és eközben csinálnának egy kis izomunkát, még ha ennek jellege nem is mérhető a valós mozgáshoz. Jómagam e cikk írása közben is a derekamon viseltem a terméket, és igyekszem gyakran használni, hogy később a hosszabb távú tapasztalataimat is meg tudjam osztani.

Ha valaki az eddigiek alapján is meggyőzőnek találta az övet, annak most speciális ajánlatunk van rá, amit természetesen kuponkód formájában biztosítunk – ennek segítségével majdnem a harmadára faraghatjuk a termék árát, ugyanis a Tomtop webáruházban az „Intelligent Massage Keep Fit Waist Band Belt Gridle” 59,99 dollárért érhető el, amit a TTAS kuponkód 21,59 dollárra (~ 6500 forint) apaszt!!! A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Intelligent Massage Keep Fit Waist Band Belt Gridle

Kuponkód: TTAS

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: