Felejtsd el a kulcsokat, a lakás ajtajának kinyitása egy ujjmozdulattal (is) megoldható.

De szó szerint. Elvégre az ujjad mindig kéznél van! A telefonodat is azzal tudod feloldani, akkor a lakásba bejutni miért ne lenne elegendő? Ráadásul nehéz elhagyni, és lemásolni sem tudják az ujjlenyomatodat – hacsak nem profik a betörők ebben is, de azt azért kétlem. Ez az okoszár, amit hamarosan megmutatok, elsődlegesen az ujjunkkal nyitható, de azért a biztonság kedvéért egyéb módon is kinyitható az ajtó, amire felszereljük. Lássuk, mi mindenre képe ez a zár, ha megvesszük!

A mérete 4,6 x 3,8 x 19 centiméter, míg a tömege 480 gramm. Anyaga rozsdamentes acél és cink-ötvözet, így a tartóssága nem lehet kérdés. A szerkezet IP 44-es védelemmel rendelkezik, azaz a fröccsenő víz és az apró méretű szilárd tárgyak ellen is védett. -30 – 60oC között képes üzemelni, így szabadban is használható, csak közvetlenül ne érje eső vagy hó. Bármilyen ajtóra feltehető, az egyetlen kitétel, hogy annak vastagsága 50 – 150 milliméter közé kell, hogy essen. A zár – az ajtó külső- és belső részére eső – látható része henger formájú, a kinti rész viszont csapott a tetejénél. Ugyanis itt kapott helyet maga az ujjlenyomat-olvasó rész, valamint egy kis OLED panel. A működéshez az energiát 3 darab AAA típusú elemmel biztosíthatjuk a szerkezetnek, amelyeket nem kell túl sűrűn cserélgetni, hiszen majd’ egy évig képes működni velük – elvégre energiát alig fogyaszt egy ilyen szerkezet.

Elsődlegesen ugye az ujjbegyünkkel nyithatjuk az ajtót, amire a zárat felszereltük. Szerencsére nem csak 1-2 ujjlenyomatot tud tárolni a szerkezet, hanem összesen 999-et. Ebből 3 lehet admin, a maradék 996 pedig simán „felhasználó”. Ezáltal nemcsak lakásba lehet ideális, de egy irodát – üzemet is biztonságosabbá tehetünk vele. A zár működtetéséhez nem csupán egyedi biometrikus azonosítónk használható szerencsére. A csomagban helyet kapott egy távirányító is, de egy, a telefonra letölthető applikáció is nyithatja a zárat. Ezzel a programmal akár több zárat is kezelhetünk, illetve megadhatjuk, hogy csak egyszer nyíljon ki, vagy X alkalommal, esetleg adott időben. Ez hasznos tud lenni, ha épp nem vagyunk a közelben, és az, akit beengednénk, nincs regisztrálva.

A csomag a zárszerkezeten kívül tartalmaz egy használati útmutatót, illetve a szerszámokat a beszereléshez. Ezt mi magunk is el tudjuk végezni, és az egész nem tart tovább pár percnél.
Aki szeretné felokosítani bármelyik ajtaját, vagy biztonságosabbá tenni a lakást/irodát, annak ez jó választás lehet, hiszen nem kerül sokba, és gyorsan beszerelhető. A Geekbuyingon most a WELOCKFBR kupon segítségével mindössze 135,99 $-ért (~44 200 Ft) vásárolhatjuk meg, a szállítás lengyel raktárból történik, ráadásul ingyen. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

WE.LOCK Ai.one intelligens ajtózár

Kuponkód: WELOCKFBR

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: