Ha szeretsz fotózni, és a műtermi/portré rész a te asztalod, van egy visszautasíthatatlan ajánlatom a számodra. Jöhet?

Sokak hobbija a fényképezés – és itt nem a mobillal készült alkotásokra gondolnék – köztük nekem is. Maga ez a műfaj is szerteágazó, kinek melyik része jön be, ugye ahhoz választ kellékeket. Nekem a táj/street az elsődleges, illetve ami éppen eszembe jut, megtetszik. Van, aki nem oly’ csapodár, mint jómagam, és példának okáért a műtermi fotózás, vagy a portré a gyengéje. Na, pont nekik szól eme ajánlat, ha szeretnének hozzá felszerelést, de nem akarják a család éves büdzséjét elverni egy kitre. Természetesen a most következő szett nem profi, de egy kezdőnek megfelelő.

Ez a kit nem egy-két kiegészítőt tartalmaz, és nem is pár grammos a csomag, amit kapunk. A postás egy 81 x 40 x 21 centiméteres, 11,2 kilogrammos pakkot fog hozni, vagy inkább maga után húzni, ha ezt megrendeljük. Azt, hogy mi mire jó pontosan, nem ecsetelném, aki tudja, annak nem kell részleteznem, aki pedig szeretné megtudni, rengeteg anyag elérhető. És azért meg kell valljam, nálam sokkal jobban el tudják magyarázni a részleteket, de aki kíváncsi, tudok segíteni annak is, megkereshettek. A részletekbe nem mennék bele itt, lássuk mit tartalmaz a csomag, és azoknak mik a főbb paraméterei!

Háttértartó állvány és hátterek

Ennek mérete 2 x 3 méter, két háromlábú állvány tartja a keresztrudat, illetve a hátteret. Alapból jár is hozzá három háttér, egy fehér, egy fekete és egy zöld. Méretük 1,5 x 3 méter, a rögzítésük csipesszel oldható meg, amelyek szintén a csomag részét képezik – szám szerint három darab.

Háromlábú állványok

Ebből összesen négy darabot rejt a csomag, ezekre lehet felszerelni a softboxot, a fényforrásokat és az ernyőket. Alumíniumból készültek, a magasságuk 75 és 200 centiméter között állítható, összecsukott állapotukban mindössze 66,5 centiméteresek.

Derítőernyő és izzófoglalat

Ebből a fehér ernyőből két darabot kapunk, színe fehér, míg mérete – nyitott állapotban – 85 centiméter. Nejlonból készült, és a vaku, vagy bármilyen, állandó fényforrás fényét egyenletesen eloszlatja. Semleges színhőmérsékletet produkál, persze csak a megfelelő fényforrás mellett. A két ernyőhöz jár két E27-es izzónak való foglalat, amelyet az állványra rögzíthetünk. Valamint a derítőernyőt is ehhez erősíthetjük, így együtt mozognak, könnyen beállíthatjuk a megfelelő szöget vele. A dugalj EU-s, és a kábel elég hosszúra lett méretezve, hogy könnyen használható legyen.

Softbox

Tulajdonképpen ez az egész szett legfontosabb része. A softbox mérete 70 x 50 centiméter, E27-es izzók tehetők bele, EU-s dugaljjal szállítják, így nem kell hozzá átalakító sem. A belseje ezüst – ahogy a legtöbb esetben lenni szokott, míg kívül fekete. Teljesítménye 45 W, amely tulajdonképpen nagyjából 150 W-nak felel meg.

Izzók

Összesen négy darabot rejt a csomag, és a kompatibilitás jegyében – magától értetődően – E27-es foglalattal szereltek. Méretük kb. 18 x 5,8 centiméteres, energiatakarékosak. A színhőmérsékletük 5500K – ami közel áll a természetes fény hőmérsékletéhezt, így ez a legjobb választás a fotózáshoz is.

A szett még tartalmaz egy hordtáskát, amibe kényelmesen belepakolhatunk mindent, ha szállítani szeretnénk. Mint láthatjuk, tényleg egy komplett stúdiófelszerelést kapunk a pénzünkért. De lássuk mennyi az annyi! Az egész felszerelés most a Tomtop webáruházban mindössze 94,69 $-ba (~ 28 500 Ft) kerül, a szállítás ugyan picit borsosnak mondható 8,11 $-ért (~2430 Ft). Azonban német raktárból jön a cucc, és ha mindent össze is számolunk, akkor is töredékét fizetjük ki, mintha itthon vennénk meg. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Andoer Photography Kit

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: