A Redmi 7 ismét megmutatta, mit is lehet kihozni nagyjából 100 dollárért.

redmi 7 1

Eddig is tudtuk, hogy a Xiaomi márkát a kiváló ár/érték arányú telefonok jellemezték. Nemrég ugyan különválasztották a Redmit és a Mi sorozatot, de ez nem befolyásolja sem az árat, sem a minőséget. A beszállítók és a partnerek maradtak, így továbbra sem kell attól tartani, hogy a pénzünkért gyenge minőségű terméket kapnánk. Így a most bemutatott „kisebb” Redmi is felfedte magát, szégyenkeznie továbbra sem kell, sőt, bátran kihúzhatja magát a mezőnyben.

redmi 7 3

Amit nem is nehéz megtennie, elvégre a 158,7 x 75,6 x 8,5 mm telefon nem egy apró darab, a tömege is 180 grammos lett, valamint a kijelző is elengedte magát, így már 6,26 hüvelykes HD+ (720 x 1520 pixel) felbontású LCD panel lett a lassan megszokottnak számító csepp alakú notch-csal. Ebben csücsül az előlapi kamera, ennek felbontása 8 megapixeles, kapott HDR támogatást, videót 1080p@30fps-sel képes rögzíteni. A többi komponensben sincs sok változás, a két nano-SIM adott – a második kárára tehetjük bele a maximum 512 GB-os memóriakártyát – megkapjuk az infraportot, a jack csatlakozót, a microUSB csatlakozót (szívesebben láttunk volna type C-t), és a hátlapi duál kamera is jelen van az ujjlenyomat-olvasó társaságában. Ez a 12 megapixeles (f/2.2) főkamerából áll, mellé egy 2 megapixeles mélységérzékelős szenzor társul, munkájukat egy LED villanó segíti, ha kevés lenne a fény. A mozgóképet maximum 1080p@30/60fps maximális felbontással és sebességgel rögzíti, ez az elvárható tőle – ennél jobb rögzítést továbbra is csak a flagshipek képesek.  A meghajtásról a nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 632 gondoskodik (14 nm gyártástechnológia, 4 x 1,8 GHz Kryo 250 Gold + 4×1,8 GHz Kryo 250 Silver magok) mellé kapjuk az Adreno 506-os GPU-t, ami tisztességes helytállást biztosít ebben a kategóriában. A memória és belső tárhely méretét szokás szerint mi dönthetjük el, így három lehetőség közül választhatunk, ami a 2/16, 3/32 és a 4/64 GB-os kominációkat rejti. Az első verziót azért 2019-ben felejtsük el ha lehet, ezt nagyon maximum az idősebb korosztálynak ajánlom, akiknek csak a telefonálás-SMS-social media (visszafogottan) a lényeg, másnak már kevéske. Hálózati kommunikáció terén is a szokásos felhozatalt kapjuk, így a Wi-Fi 802.11 b/g/n képes, Bluetoothból 4.2-es áll a rendelkezésre, a pozicionálást az A-GPS, GLONASS és BDS műholdak segítik számunkra. Továbbra is tisztességes méretű akkumulátor jár a telefonhoz, ez kereken 4 000 mAh-ás, maximum 10W-on tudjuk visszatölteni.

redmi 7 4

A dobozától megszabadítva, és a bekapcsológombot hosszan nyomva a megszokott Android Pie (9.0) rendszerre épülő MIUI 10 fogad minket, telepakolva minden jóval, ahogy egy rendes Xiaomitól elvárja az ember. Az első értékesítési hullám egy hét múlva indul is Kínában, a belpiacos nyitóárat tekintve 29 000, 33 000, illetve 41 000 forinton kínálják magukat, ami rendkívül erős lesz. Mivel ez nem a nemzetközi verzió, aki B20-at szeretne látni a specifikációban – ahogy megszoktuk – annak még várnia kell egy kicsit rá, de hamarosan az a verzió is elérhető lesz, persze ennél azért valamivel magasabb áron. Összességében elmondható, hogy a kínai gyártó ismét robbantani fog az eladásokkal, egy korrekt hardverrel készüléket adnak a vásárlók kezébe, és az árával kevesen tudnak versenyre kelni továbbra is.