Egészen hihetetlen áron adják egy ezt a gyönyörű és erős telefont, de csak akkor vedd meg, ha nem sürgős!

Elephone U U Pro 7

Az Elephone hirdetett akciót, a Banggood lecsapott rá, így most 92 300 forint helyett 57 800 forintért szerezhetjük meg.

Na, de mit kell erről a telefonról tudni, és miért bomba ár érte a 200 dollár, vagyis mai árfolyamon nem egészen 60 ezer forint? Az alábbiakban megpróbáljuk összefoglalni!

Processzor

A Qualcomm Snapdragon 660 MSM8976 Plus a Helio P23-hoz hasonlóan nyolc magot dolgoztat a processzorban, azonban ezek nem ARM, hanem Kyro magok dolgoznak. A Snapdragon 660-ról tudni kell, hogy a Qualcomm a középkategóriás telefonokba szánja, ám azt is érdemes tudni, hogy a fejlesztéseknek hála teljesítményben megközelíti az előző év csúcsmegoldását, a Snapdragon 835-öt, attól 10-15 százalékkal marad el! Vagyis kimondhatjuk, hogy ez a SoC jóval combosabb, a tesztek szerint közel dupla sebességű mint az Elephone U által használt Helio P23. Igaz, a telefon is drágább annál, de azt gondoljuk, hogy az árkülönbség nem akkora, mint a teljesítményben mérhető különbség, így megéri a többlet beruházás, ha a pénztárcánk elbírja.

snapdragon 660 3

A Snapdragon 660 tehát nyolc magot kapott, ezek is két csoportba osztva dolgoznak. Az alsó, lassabb fürtben négy darab 1,84 GHz-en, a második gyorsabb csoportban pedig négy darab 2,2 GHz-es maximális órajelen működő Kyro 260-as mag dolgozik. Ez a lapka 14 nanométeres csíkszélességen készül, szintén 64 bites, a támogatott utasításkészlet pedig az ARMv8. A központi lapkában a processzor mellé integrált grafikus gyorsító ennél a telefonnál egy Adreno 512.

snapdragon 660 2

Az előző telefonnál tudtunk hivatkozni egy korábbi cikkünkre, ahol bemutattuk a Helio P23-at, itt viszont nem tudunk, így néhány mondat erejéig belemegyünk a részletekbe is!

Napjainkban a központi egységeket gyártó cégek nagy hangsúlyt fektetnek a nyers erő mellett a multimédiás képességek fejlesztésére is. Emiatt aztán egy olyan középkategóriás lapkából, mint a Snapdragon 660 sem maradhat ki a fejlett kameratámogatás. Ennél az egységnél a rá épülő telefonok, ha egy hátlapi kamerát használnak, akkor akár 24 pixeles szenzort is tehetnek az optika alá, de ha két kamera van, akkor is felmehetnek 16 megapixelig, természetesen kameránként. A kamerákat támogató képességek között olyanokat találunk, mint a Zero Shutter Lag, vagyis az elsütő billentyű lenyomása után nincs késlekedés, azonnal elkészül a kép, kapunk hybrid autofocus-t és optikai zoomot is, már persze, ha a telefon gyártója felhasználja ezeket a Snapdragon lapkában rejlő lehetőségeket.

snapdragon 660 1

A Snapdragon 660 ezen kívül maximum 2560 x 1200 pixeles kijelzőt tud meghajtani, a videó felvételi lehetőség pedig lehet 4K 30 FPS vagy 1080p akár 120 FPS sebességgel. Ezek már komoly képességek, főleg, ha tudjuk, hogy még mindig „csak” egy középkategóriás lapkáról beszélünk.

Elephone U U Pro 9


Kijelző

Az Elephone U Pro-ban olyan kijelzőt találunk, amit eddig még egyetlen kínai telefonban sem fedezhettünk fel. Bár a hardver is megfelelően erős, ez a kijelző az, ami miatt azt állítjuk, hogy ez a telefon, illetve a nagyobb testvére mérföldkőnek számítanak a kínai telefongyártás történetében.

Elephone U U Pro 6

A készülékben egy AMOLED kijelző dolgozik, de nem is akármilyen, hanem egy igaz, hajlított kijelző, olyan, mint a jóval drágább Samsung telefonokban. Vége tehát a bűvészkedésnek, már nem azt olvassuk a telefon mellett, hogy 2,5D meg 3D üveg, hanem azt, hogy curved, vagyis hajlított kijelző. Ez pont úgy néz ki, ahogy azt a Samsungnál megszokhattuk, kétoldalon lehajlik a keret felé, így tényleges képpontok laknak a lehajló részen is.

Maga a panel egy 5,99 colos, 18:9-es oldalaránnyal rendelkező megoldás, aminek felbontása FHD+, vagyis 2160 x 1080 pixel. A kijelzőt egy hajlított Gorilla Glass üveg védi a zord külvilágtól, ezen keresztül pedig az érzékelőfelület 10 ujjunk egyszerre történő érintését képes feldolgozni.

Elephone U U Pro 8

Amit a kijelző paneljáról még tudhatunk, hogy a nem egészen hat colos képátló és a FHD+ felbontás 403 ppi (pixel per inch) pixelsűrűséget eredményez. A színmélység 24 bites, ezzel a megjeleníthető színek száma 16 777 216. A kijelző ennél a telefonnál az előlap 83,2 százalékát foglalja el, az NTSC színtér lefedettsége pedig 103 százalék. Ezek olyan adatok, amik nagyon jól hangzanak, de mivel AMOLED kijelzőről beszélünk különösebben nem kell, hogy meglepjenek minket. És bár meg nem lepnek, erős vágyakozást ébresztenek bennünk, hogy kézbe fogva is megcsodálhassuk.

A képeken látszik, hogy nem túlzás azt állítani, az Elephone olyan óriásit lépett előre a telefongyártás terén, mint például a Xiaomi tette ezt az első sikeres keret nélküli telefonnal, az Mi MIX-szel.


Kamerák

Az Elephone U Pro három kamerát ad a fényképezéshez. Az előlapon egy 8- míg a hátlapon két 13 megapixeles szenzor dolgozik az optikák alatt. Ezeknek az optikáknak a rekeszértékéről még nem kaptunk megbízható információkat, így be kell érnünk olyan adatokkal, miszerint az előlapi kamera képes arc azonosítás elvégzésére, illetve a hátlapi olyan dolgokat tud, mint a valós mélység elmosás, HDR, fehéregyensúly és ISO beállítás vagy a sorozatfelvételek lehetősége.

Elephone U U Pro 3

Ha valamit hiányolhatunk a kamerák képességei közül az a magas képkocka számú felvétel lehetősége, amivel frankó lassított felvételeket készíthetnénk. Ezek a tulajdonságok manapság egy drága telefonnál már nem jelentenek nagy újdonságot, de látni fogjátok, hogy ez a telefon jóval 100 ezer forint alatti áron kínálja mindazokat a szolgáltatásokat és képességeket, amikről eddig olvashattatok!


Egyéb képességek

Lássuk mit nyújt még számunkra az Elephone U Pro! Elsőként itt vannak a vezeték nélküli kapcsolatok. A telefonba fejlett kétcsatornás WiFi került, ami a hagyományos 2,4 GHz-es sáv mellett az egyre elterjedtebb 5 GHz-et is támogatja. Ez utóbbi opció sajnos nagyon kevés kínai telefonban található meg, itt viszont már igen! Bluetooth-ból viszont csak 4.0-ás verziót kapunk, bár, ha megnézzük a különbségeket az elterjedtebb 4.1-hez képest, akkor látni fogjuk, hogy emiatt nagyon nem érdemes szomorkodni. A végére hagytam egy nagyon fontos információt, még pedig azt, hogy a telefonban megtaláljuk az itthon használt B20 800 MHz-es LTE, vagyis szélessávú internet kapcsolat támogatását is!

Elephone U U Pro 4

A telefonban egy a képességeinek megfelelő, vagy talán annál egy picit nagyobb akkumulátort találunk. A 3620 mAh kapacitású egység Lithium-Polimer technológiájú. A töltését Type-C porton végezhetjük, amin keresztül elérhető a gyorstöltés is a MediaTek Pump Express Plus technológia segítségével. Külön érdekesség, hogy a telefonból nem maradt ki a vezeték nélküli töltés lehetősége sem!

A mobil két Nano-SIM kártyát tud kezelni, a háttértárat, amennyiben a 128 GB szűkösnek bizonyulna maximum 128 GB-os kapacitású memóriakártyával duplázhatjuk meg. Egyéb képességek, szenzorok tekintetében azt kapjuk, ami várható egy ilyen telefontól. Van ujjlenyomatolvasó, ha az arcfelismerést hanyagolni szeretnénk, kapunk giroszkópot, iránytűt és gravitációs szenzort is.

Elephone U U Pro 5

Ahogy a fentiekből kitűnik, ez a telefon tényleg nem kispályás darab. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az eredeti árát kicsit sokalljuk, de a kuponnal csökkentett 200 dolláros, vagyis, ahogy fent is olvashattátok 57 800 forintos ár valami egészen pazar. Viszont, hogy örömünk ne legyen teljes, a mostani információ szerint mai rendelés esetén a szállítás május 15-re várható, így, bár az ár remek, csak azoknak javasoljuk a vásárlst, akiknek nem égető, hogy megérkezzen. Nekik viszont annál melegebben, mert ennyire szuper áron nem nagyon lesz lehetőség máskor a vásárlásra!

A telefont a BGUPro6 kuponkód segítségével itt tudjátok a fenti áron megvenni: 
Elephone U Pro Snapdragon 660 + 6/128 GB

Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert olyan kupon nincs, amit mi nem találunk meg! Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: