A Xiaomi a konyhában is Xiaomi, ár és minőség tekintetében egyaránt.

Egy új, éles kést szinte öröm használni, még nekem is, aki nem vagyok egy konyhatündér. Nem kell gyaszatolni és jobban halad a munka – egy szó, mint száz – a kés élesen jó. Igen ám, de ahogy használjuk a kelléket, az él egyre kopik és gyakran ki is csorbul, pláne, ha porcelán tányéron vágunk vele, akkor ez a negatív folyamat még gyorsabban végbemegy.

A jó hír, hogy erre a jelenségre van megoldás 2020-ban is: A késélezés!

Ezzel most nem az év meglepetéséről rántottam le a leplet, de azért azt látni kell, hogy a késélezésnek is többfajta módja van, és nagyon nem mindegy, hogy melyiket, mivel használjuk. Van ugye a gyerekkorunkból ismert klasszikus, a rúd formájú fenőkő, melynek két oldalán apáink olyan sebességgel húzgálták a pengéket, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne, pedig a technika csak elsőre tűnik könnyűnek.

Nekem ezt a skillt nem sikerült elég hatékonyra fejleszteni, a kések viszont csorbultak, azt az asszony pedig nem szereti – így valamit tenni kellett. Szerencsére azért késélezés-témakörben sem állt meg a tudomány az elmúlt 30 évben, már vannak egészen komoly automata rendszerek is, de egy manuális, mégis könnyen használható megoldást már egészen nevetséges összegért beszerezhetünk, ami még csak nem is „Noname”, hiszen a Xioami ökoszisztéma gyermeke.

HUOHOU Fixable Sharpen Stone Trible Wheel Whetstone Sharpeners Sharpening Tool Grindstone From Xiaomi Youpin

Specifikáció:

  • Márka: HUOHOU
  • Típus: Mini görgős késélező
  • Anyag: ABS
  • Szín: Fehér és szürke
  • Méret: 73 x 73 x 61 mm
  • Tömeg: Körülbelül 105 g

Jellemzők:

  • Egyszemélyes élezés megvalósítása tapadókorong segítségével: A tapadókorong-alap tökéletesen kombinálható az asztallal az egykezes élezés végrehajtásához, amely sokkal kényelmesebb és gyorsabb a hagyományos fenésnél.
  • V típusú élezőhorony – így nem lehet elrontani: A V alakú csiszolóhorony úgy lett kialakítva, hogy illeszkedjen a kés testéhez. Az erő mind a pengére koncentrálódik, mindegyik lehúzás egyre erősebb. Csak 3-5 alkalommal végighúzva, kevesebb mint egy perc alatt kész a kés fenése.
  • A három különböző köszörűkorong teljes mértékben megoldja az élezés problémakört: Csiszoló, durva volfrám-acél és kerámia finomcsiszoló – a három különböző köszörűkorong átfogó megoldás a háztartásban fellelhető összes kés élessé varázsolására.

Használat:

Ahogy a fenti videó is szemlélteti, az eszköz használata a végletekig le van egyszerűsítve. A kellék oldalán való tekerő-elemmel tudjuk a tapadókorongot a felülethez szorítani, illetve kioldani is. Ha fixel áll a helyén, már csak végig haladni a késsél az összes „élezővájaton”, állomásonként 4-5 alkalommal végighúzni a pengét, majd az élezés végeztével leöblíteni a kést. Megvagyunk!

Akinek a Xiaomi késélező megoldása hozzám hasonlóan elnyerte a tetszését, annak az a jó hírem van, hogy jelenleg kuponkódot is tudunk hozzá adni (BGHUD58039), aminek használatával a Banggood 9,99 dolláros listaárát 7,99 dollárra csökkenthetjük, ez ~ 2100 forintot jelent, a szállítás pedig ingyenes!

A termék megvásárlásához kattints ide:

HUOHOU Fixable Sharpen Stone Trible Wheel Whetstone Sharpeners Sharpening Tool

Kuponkód: BGHUD58039 – 7,99 USD
(napi limites, ha nem működik, másnap próbáld megint)

Kuponkód: BG2020NS – 8,49 USD
(ha nem szeretnél várni)


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: