Lu Weibing (a Redmi vezére) tudatta a nagyvilággal, hogy csak a Pro verzióban lesz MediaTek processzor.

RedmiNote8 10

Nemrég írtuk meg, hogy a Redmi új sorozata egyből két verzióval érkezik majd, a Redmi Note 8-cal, és a Redmi Note 8 Pro-val. Ekkor az a hír járta, hogy a cég ezekbe a készülékekbe nem a Snapdragon megoldását fogja használni, hanem a frissen bemutatott Gelio G90 és Helio G90T SOC-ot. Tegnap este derült ki egy Weibo posztból, hogy a két Redmi Note 8 több ponton is eltér majd egymástól.

RedmiNote8 11

Az első, hogy a „kistestvér” nem az MTK megoldását fogja használni, hanem a Snapdragon 665-öt. Ennek a váltásnak – ha egyáltalán váltásról beszélhetünk – nem tudjuk az okát, mindenesetre annak örülhetünk, hogy egy bejáratott(abb) központi egységet kap a telefon. A MediaTek friss rendszerchipjéről semmit nem tudunk, még nem készült ezzel okostelefon, a Qualcomm megoldása viszont már bizonyított „házon belül” is. Ugyanis ez dübörög a Xiaomi CC9e és a Mi A3-ban, és eddig nem panaszkodtak rá. A felépítését tekintve 11 nanométeren készül a chip, a nyolc mag két csoportban dolgozik, 4 x Kyro 260 @2,2 GHz-en (Cortex A-73), míg a másik 4 Kyro 260 mag @1,8 GHz-en (Cortex A-53) üzemel. Emellé kapunk Adreno 610-es GPU-t, memóriából pedig az LPDDR4X @1866 MHz-es moduljait képes támogatni.

RedmiNote8 12

A másik eltérés a kamerák tekintetében lesz. Amíg a Pro-ban középen lesz a négy kamera, addig a sima verzióban a megszokott helyén, (szemből nézve) a jobb oldalon helyezkednek el, egy sorban. A Pro-ban 3 kamera van egymás alatt, a mélységérzékelésért felelős egység a hármas csoport mellett helyezkedik el, a vaku alatt. Míg a Pro verzió ugye 64 megapixeles főkamerával rögzíti a pillanatot, addig a Note 8 48 megapixeles főkamerával operál – ezt egyébként az elődmodellből (Note 7) jól ismerjük. Viszont a kamerát sem hagyták érintetlenül, azt ígérik, hogy szebb képeket fog készíteni az új sikervárományos.

RedmiNote8 13

Izgatottan várom az augusztus 29-én esedékes bemutatót, ahol minden kiderül majd az új telefonról. Addig szerencsére nem kell sokat malmozni, és a hivatalos árak is napvilágra kerülnek – a Redmit ismerve megint alávágva a konkurenciának.

Forrás: GizmoChina


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban! Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek, akár új bejegyzést írva!

Vásárlási segédlet: