Már jobb áron kapható a kínai gyártó új telefonja a középkategóriában, mely a gyengepontjai ellenére sem rossz ajánlat.

UmidigiX 01

Az Umidigi előszeretettel használja a MediaTek chipeket, így hiába X a telefon neve (ugye ezt a csúcstelefonok szokták megkapni), ők a középmezőnyben szeretnének hódítani vele, és vélhetően fognak is. Maga a telefon 158,6 x 75,6 x 8,1 milliméteres, amihez 202 grammos tömeg társul, így elmondható, hogy nehézsúlyú a készülék. Az előlapot a 6.35″-os HD+ AMOLED kijelző foglalja el, ennek a felbontása kissé visszafogottnak mondható, 1548 x 720 pixeles, és az ujjlenyomat-olvasó is ebbe van beépítve. Bár akinek kevésbé jó a látása, vagy nem a pixelsűrűség megszállotja, annak ez nem fog gondot okozni, mégis érdekes, hogy a Xiaomi egyes új modelljei után az Umidigi is egy olyan AMOLED panelt választott, ami nem tud FULL HD-t (érdekes lenne tudni, mennyi az árkülönbség egy FULL HD és egy HD+ AMOLED kijelző között).

UmidigiX 02

A kijelzőt a csepp alakú notch töri meg, amiben a 16 megapixeles szelfi kamera kapott helyet. Folytassuk az oldalával, ahol is bal oldalon semmit nem találunk, így a jobb oldalára került minden. Felül a hangerőszabályozó gombok pihennek, alattuk a bekapcsológomb, míg alul a SIM tálca kapott helyet. Ebbe két darab nano SIM tehető, vagy egy SIM és egy micro SD kártya, utóbbiból maximum 256 GB-os egységet képes kezelni. Felül a jack csatlakozó pihen, míg alulra az USB Type-C csatlakozó került, a telefon mindkét végén találunk 1-1 mikrofont is. Most jöjjön a hátlap, ahol a három egységből álló kamerarendszer található, az elmaradhatatlan LED villanóval. A kamera fő egysége a Samsung GM1 lett, ennek felbontása 48 megapixeles (1/2”szenzor, f/1.79), és támogatja a 4 az 1-ben pixelösszevonást. Kapunk még egy 8 megapixeles széleslátószögű kamerát (120 fok), és egy 5 megapixeles mélység érzékelős egységet is. Mind az előlapi, mind a hátlapi kamera működését az AI segíti, így az elkészült képeket (elvileg) szebbé teszi az intelligencia.

UmidigiX 03

Most jöjjön a belbecs: a MediaTek Helio P60 feladata a készülék meghajtása. Éppen emiatt (és a kijelző miatt) érkezett a középmezőnybe a készülék, ez a chip még a 12 nm-es technológiát használja, a nyolcmagos egység 4 x Cortex A-73 (2 GHz) és 4 x Cortex A-53 (2 GHz) maggal garázdálkodik. A grafikát az ARM Mali G72MP3 látja el 800 MHz-es sebességgel, ami mellé 4 GB memóriát és 128 GB tárhelyet kapunk.

UmidigiX 04

Ez az összeállítás már sok más mobilnál is bizonyított, itt sem lesz vele semmi gond. Bluetooth-ból be kell érnünk a 4.2-es verzióval, cserébe a Wi-Fi már dual-bandes, és az a/b/g/n/ac hálózatkat is ismeri. A helyzetünket a GPS, Glonass, Galileo, és BeiDou műholdak határozzák meg, és az NFC minden jóságát is megkapta az Umidigi X – ezárt hatalmas piros pont jár neki. Pozitívum az akkumulátor mérete is, egy 4150 mAh-ás telepet szuszakoltak bele, amely a 18 W-os gyorstöltést is támogatja. A végére hagytam (szokás szerint) a „legégetőbb kérdést”, azaz a B20 támogatást. Nos, el kell mondjam, hogy a készülék minden gond nélkül megbirkózik vele, így a 4G-s hálózattal semmi probléma nem lesz.

UmidigiX 05

A szoftverezettségről sok mindent nem lehet elmondani – ahogy a többi Umidigi telefonnál sem – a készüléket gyári Androiddal látták el, abból is a jelenlegi legfrissebb, 9-es (Pie) verziót ültették a vasra.

UmidigiX 06

Összességében elmondható, hogy egy erős középkategóriás készülék került ismét a piacra. A telefon kétféle színben elérhető. A Flame Black (láng fekete) inkább a férfiakat célozza meg, míg a Breathing Crystal (lélegző kristály) inkább a hölgyeknek készült. Az Umidigi X a Banggoodon mindkét színben előrendelhető, a kedvezményes ára jelenleg 179,99 dollár, azaz körülbelül 53.990 forint. Az alábbi linken tudod megvásárolni:

UMIDIGI X 6,35″ AMOLED 4 GB RAM/128 GB ROM – EU Version


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban! Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek, akár új bejegyzést írva!

Vásárlási segédlet: