A kínai Huami és a fitness startup Studio cég közös erővel fejlesztették ki és mutatták be a legújabb okos futópadot, amin nemcsak rohangálhatunk.

Amazfit HomeStudio 01

Hogy néz ki egy (okos) futópad? Erre egyszerű a válasz, maga a szerkezet, rajta a futószalag, az elején pedig egy konzol, amivel vezérelhetjük az eszközt, illetve legtöbb esetben valamiféle kapaszkodó. Ennek a formának – ha ideiglenesen is – de véget vetett a két gyártó, akik bemutatták, miképp képzelik el a 21. századi megfelelőjét a mai megoldásnak. A lényegi elem megmaradt (a géptest a futószalaggal), a két oldalán azért hagytak egy-egy kis kapaszkodót. Ezen található két-két gomb, illetve egy telefontartó, és ennyi. A futófelület 1350 X 510 milliméteres, amit gumival borítottak. A maximális sebességünk 20 km/h lehet, de ha ez már nem jelent kihívást, akkor lehetőségünk van nehezíteni a dolgot, és szimulálni egy 10 fokos emelkedőt, hogy ne legyen könnyű dolgunk. Ugyanakkor nem csak futásra alkalmas a termék, a két kapaszkodó segítségével további gyakorlatok (jóga, nyújtások) is végezhetők. De mitől is okos ez ennyire? Nos, a vezérléshez okostelefonra van szükség, ennek a tartalmát a gép egy 43”-es kijelzőre tükrözi – amit egyszerűen The Glass-nak neveznek.

Amazfit HomeStudio 02

A panel tartalmaz egy TOF kamerát, amely képes a mozgásunk elemzésére, hogy a maximumot nyújtsuk az edzések alatt. Ezzel segíti az esetleges tartásproblémák kiküszöbölését, illetve elősegíti a jobb edzést és csökkenti a sérülésveszélyt. Aki aggódik a privát szférája miatt, egy takarólemezzel eltakarhatja a kamerát, hogy ne lásson. Ezen kívül a HomeStudio-ba beépítettek három hangszórót is (kettőt a futópadba és egyet a The Glass-ba), valamint egy zajszűrő mikrofont is. Utóbbi lehetővé teszi majd a jövőben harmadik fél által gyártott hangsegéddel történő vezérléshez.

Amazfit HomeStudio 03
A kijelző azonban nemcsak a mobil képernyőjének tükrözésére szolgál, ugyanis (külön előfizetés mellett) online hozzáférést biztosít több ezer videót tartalmazó gyűjteményhez. Ezen videók a különböző gyakorlatokat tartalmaznak, amelyek mindegyike kapcsolódik valamilyen módon a HomeStudiohoz, és profi oktatók készítették őket. Szinkronizálható a rendszerrel a külső eszközökből kinyert pulzusszám nyomon követése is. Jelenleg csak a saját eszközöket támogatja a szoftver (Amazfit GTS, Amazfit GTR, Amazfit Bip, Amazfit Cor and Mi Band széria), de a gyártó ígérete szerint a támogatott eszközök listája bővülni fog. Az árazásról egyelőre nem esett szó, de a bemutató alatt azt mondták, hogy az ár örömmel tölti el az amerikai vásárlókat – ez a magyar pénztárcának nem biztos, hogy olyan „kedvező” lesz majd, ha egyáltalán be lehet szerezni.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: