A 2018-ban indult Pocophone brand kiválik a Xiaomi-ból.

Poco 01

A múlt évben a kínai vállalat úgy döntött, hogy a Redmi szériájának önálló brandként kell megállnia a helyét a piacon. A tavalyi évben ontották a telefonokat, és más termékekkel is megörvendeztették a rajongókat. Mit ne mondjak, sikeres évet zártak – az eladások tekintetében biztosan – és úgy sejtem, fényes jövő áll az önálló márka előtt.

Poco 02

Lehet, hogy ez adta az ötletet, mivel szinte pontosan egy év után ugyanezt a lépést tették meg a Poco-val is. Manu Kumar Jain (a vállalat alelnöke és a Xiaomi India ügyvezető igazgatója) ma bejelentette, hogy a Poco mostantól független márka lesz. A bejelentő személyéből a hozzáértők azt sejtik, hogy legalább az átmeneti időszakban az új márka csak az indiai piacra fog összpontosítani. Ezt sejteti a márka Twitter fiókja is, ott az @IndiaPOCO szerepel, míg a webhely URL-je a poco.in. Persze ez nem jelenti, hogy a globális piac — vagy az ahhoz kapcsolódó fiókok-webhelyek — megszűnnek, de a fókusz áttevődik az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő piacra. A Xiaomi Pocophone márkája nagyon erős rajongótáborral rendelkezik, mióta bemutatta az első okostelefonját – a Pocophone F1-et 2018 augusztusában. A telefon népszerűségének fő oka nem kérdéses, a csúcshardverrel szerelt modellt nyomott áron dobta piacra, ahogy azt anno a OnePlus is tette.

Poco 03

Egy csúnya renderkép az állítólagos F2-ről (szerencsére nem vaalósult meg)

Ami érdekes – és eléggé szokatlan a Xiaomitól – a Poco F1 után nem érkezett egyetlen telefon sem az almárkától. Ennek már másfél éve, ami elég hosszú idő a techvilágban. Ugyan néha felröppentek hírek az F2 érkezéséről, de ebből (eddig) semmi nem lett. Később már azt lehetett hallani, hogy elkaszálják az egész tervezetet – ekkor jelent meg ugyanis a Redmi K20 – de tovább folytatódtak a találgatások. Most, amikor már szinte mindenki leírta őket, és kezdtek a feledés homályába veszni, a semmiből robbant a hír, hogy a Poco önálló márkává válik. Néhány nappal ezelőtt a cég bejegyeztette védjegyként a Poco F2 nevet, és nemrégiben egy Poco X2 nevű új Xioami okostelefont is észrevettek a Geekbench-en. Ebből az sejthető, hogy hamarosan – egyes elemzők már február-márciusi dátummal – valószínűleg F2 néven érkezik a folytatása az új brandnek. Kíváncsian várjuk mi sül ki belőle, bár a nyakamat teszem rá, hogy az új telefon ismét ár/érték bajnok lesz. Természetesen ha megtudunk valamit, jelentkezünk.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: