Mint már többször mondtam, a retro örök, és ez a játékok terén is igaz, erre a következő termék jó bizonyíték.

Aki nem a Z vagy Alpha generációba tartozik, talán még emlékszik a múlt évezred utolsó évtizedeiben oly’ népszerű játéktermekre, ahol rengeteg játékgép volt, amelyekkel szólóban- vagy egymás ellen játszhattunk némi apróért cserében. Később, a PC érában ugyan visszaköszöntek ugyanazok a címek, de nem volt az igazi az élmény. Teljesen más egy klaviatúrát nyomkodni játék közben, mint a játékkart püffölni a gombokkal – annak megvolt a feelingje. És a kínaiak tudják, hogy ezek az emlékek nyomot hagytak bennünk – valahol mélyen – amit újra elő tudnak csalogatni. És pont ezért alkották újra azon gépek lényegi részét. Szerencsére nem az egész gépet építették meg – kissé nehéz lenne egy akkora monstrumot elhelyezni egy lakásban – így egy kis konzolt kapunk csak. De az felébreszti gyermeki énünket, és tudjuk, hogy ez kell nekünk – persze csak akit akkor megcsapott ennek a világnak a szele. És nem egy-két játékot tettek a szerkezetbe, hanem összesen 2200 arcade címben bizonyíthatunk – akár más ellen is, hogy mi vagyunk a játék(ok) királya(i).

Tulajdonképpen egy konzolt kapunk, amely 64 x 22,2 x 6,5 centiméteres, a tömege 3,1 kilogramm. Felül a játékhoz szükséges – két játékosnak szánt – gombok, illetve joystickok találhatók. A hátulján kapott helyet minden más csatlakozó, amire csak szükségünk lehet, valamint a bekapcsoló gomb – ami az adott korszakot idézve billenőkapcsoló. Mellette a VGA és HDMI kimeneteket találjuk, amelyek maximum 1920 x 1080 pixel felbontásban továbbítják a TV-re vagy projektorra a képet. Ezeken kívül még TF kártyaolvasó és USB portok kaptak helyet a hátoldalon. Ezek segítségével a pendrivera vagy memóriakártyára mentett 3D-s játékokkal is lehet játszani, illetve az USB port segítségével külső kontroller(ek) használatára is van lehetőség. Emellett az USB kapcsolatnak hála, ha számítógéppel kötjük össze a játékkonzolt, az kontrollerként fog működik – így a gépen is kaphatunk egy kis retro feelinget. A részben múltidéző külső azért modernebb belsőt takar – bár erről annyit tudni, hogy egy négymagos chip felel a teljesítményért, amely Cortex-A53-as magokra épül. Úúgy gondolom, hogy ez elhanyagolható tényező, a múltidézéshez nem egy HALO vagy egy METRO 2033 szintű grafikát vár el. Néha épp az (mai szemmel nézve gáz) grafikát szeretnénk újra látni magunk előtt, ezt pedig a gép teljesíteni fogja nekünk.

Mint említettem, összesen 2 200 játékkal üthetjük el az időt – egyénileg vagy párban. Ebből mindössze 10 db a 3D-s játék, a többi 2 190 pedig 2D-s. Ezen kívül még memóriakártyára vagy pendrive-ra is lehetőségünk van játékokat letölteni, így hosszú órákra – napokra – hetekre elfoglalást találhatunk magunknak, de baráti társasággal körmeccseket is lebonyolíthatunk. A gombok testre szabhatók, így a nekünk kényelmes elrendezéssel még eredményesebbek lehetünk a játékok során.

Műszaki adatok:

  • Szín: opcionális
  • Energiaellátás: AC 100-240V~50/60Hz; DC 12V/3.5A
  • Mérete: 64 x 22,2 x 6,5 cm
  • Tömege: 3 112 g
  • Csomag mérete: 66,2 x 24,8 x 15,3 cm
  • Csomag tömege: 4 633 g

Csomag tartalma:

  • 1 x arcade konzol
  • 1 x HDMI kábel
  • 1 x VGA kábel
  • 1 x USB kábel
  • 1 x hálózati adapter
  • 2 x tartalék gomb
  • 1 * felhasználói kézikönyv (angol)

Amennyiben felkeltette a régmúlt emlékét ez a konzol, most baráti áron csaphatsz le rá. A Tomtop weboldalán – villámakció keretében – korlátozott mennyiségben 149,99 dollárért (~45 000 Ft) juthatunk hozzá, az ÁFA- és VÁM mentes szállítás pedig ingyenes.

A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Arcade Console 2200 in 1


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: