A kínai vállalat is belép a lakásriasztók (okosotthonok) világába, a kezdőszettjük pedig az alapdolgokhoz ideális.

Kismillió verziója van a lakásriasztóknak, illetve távfelügyeleti rendszereknek. Egy részük (ilyen a Xiaomi-féle is, amiről itt olvashatsz egy sorozatot) inkább okosítja az otthonunkat, de képes valamilyen szintű védelemre is. Erre azért nem szabad építeni, egy „rendes” riasztórendszert nem vált ki. Most a BlitzWolf állt elő a saját megoldásával, ami a korábban említett kétféle rendszer közé sorolható. Azért mondom ezt, mivel nemcsak Wi-Fi kapcsolattal képes üzenni nekünk a központi egység, hanem 2G-n is üzemel, ha SIM kártyát teszünk bele – azaz szinte minden esetben üzemképes.

A rendszer összesen négy elemből áll, plusz egy RFID kiegészítőből. Ezek sorban a központi egység, a mozgásérzékelő, az ajtó/ablak szenzor, és a távirányító. Ezek együtt is képesek működni – a központi egységen keresztül – azonban egyes elemek önmagukban is alkalmasak plusz feladat ellátására – erre majd kitérek rá külön. Most lássuk egyenként a részeket, nézzük meg mit is tudnak!

BlitzWolf BW-IS6 Smart Home Security Alarm System Host – azaz a központi egység

Ez a lelke mindennek – a központi agy. Ide kapcsolódik minden periféria, de ez is képes egy-két trükkre. A mérete 174 x 109 x 16 milliméter, a tömegét viszont nem közölte a gyártó. Kialakítása elég egyszerű – de azért nem is csúnya. Az elején találunk egy kis kijelzőt, alatta a billenytűzetet, amin csak számok találhatók, míg legalul a három fizikai gombot. Ezek az SOS, illetve a riasztó aktiválása, illetve a deaktiválás gomb. Bal oldalon az áramellátáshoz szükséges micro USB csatlakozót, a ki- és bekapcsológombot, és egy plusz gombot találunk a Wi-Fi-nek. Ellentétes oldalon egyedül árválkodik a micro SIM slotja, mivel nemcsak vezetéknélküli internetkapcsolattal képes push üzenetet küldeni nekünk, de a 2G-s kapcsolatot is kezeli. A főegységet egy konzollal erősíthetjük fel a falra, az áramellátásához egy 5V/1A-es töltőfejre lesz szükség – a kábelt azért mellékelik. Nagy előny, hogy áramkimaradás esetére beépítettek egy 500 mAh-és akkumulátort, így ezzel 3,5 óráig biztosított a zavartalan üzem. A védelmi funkció itt nemcsak abból áll, hogy riasztást küld, ha élesítve van a rendszer, hanem akkor is jelez, ha valaki le szeretné emelni a konzoljáról. Ezeken felül Intercomként is használható, így, ha például a gyerkőc otthon maradt (és nincs még mobiltelefonja) „felhívhat” minket – vagy mi őt, hogy minden rendben van-e vele. Hangutasításokkal is vezérelhető, támogatja az Amazon Alexát és a Google Assistantot. A rendszer csupán a 2,4 GHz-es Wi-Fi frekvenciát ismeri, abból is a b/g/n szabványokat.


BW-IS6 PIR Body Sensor – mozgásérzékelő

Ez az érzékelő kifejezetten az emberi testet képes érzékelni, így kis kedvencünk, vagy a robotporszívó miatt nem fog riasztani. Kinézete pont olyan, mint bármelyik más hasonló egységnek, henger alakú, egy kis állvánnyal, amely 90 fokban mozgatható. Az energiaellátásról egy CR2450 típusú szabványos elem gondoskodik, a hatótávja 8 méter, és 120 fokban érzékel.


BW-IS6 Door/Window Sensor – ajtó- és ablakérzékelő

Erről sem lehet sok mindent elmondani, két részből áll. Mindössze 1,5 centis távolságra kell egymástól elhelyezni őket, hogy jelezzék, ha nyílik/csukódik valami. Ez is elemmel működtethető, pontosan CR2032 típusú kell a főegységbe, és párosítás után azonnal működőképes.

 

BW-IS6 Remote Controller – távirányító

A csomag részét képezi a távirányító is, amelyen négy gomb található csupán. Egy riasztó élesítő, egy deaktiváló, egy SOS gomb, illetve egy a riasztó aktiválásához, miközben valaki tartózkodik a lakásban. Utóbbi kettőnél sajnos nem derül ki, hogy miképpen működnek, erről infót nem találtam. Ennek az eszköznek a működtetése is elemmel történik, viszont ebbe egy CR2025 típusú kell.

 

BW-IS6 RFID Card – kulcs a riasztóhoz

Ez egy olyan kellék, amit ilyen típusú rendszerek esetében nem igazán szoktak adni a gyártók. Egy kis – akár kulcscsomóra akasztható plasztik lap, amely segítségével hatástalaníthatjuk a rendszer riasztó részét. Sokat nem lehet elmondani róla, apró, és nincs szükség a használatához semmiféle energiára. Egyszerűen a központi egységhez közel tartva hatástalanítja azt.

Aki most vág bele az otthona okosításába, esetleg szeretne egy pár plusz funkciót – főleg védelmit – és nem akar nagyon elmerülni a témában (vagy nem akar sokat költeni rá), annak a BlitzWolf megoldása tökéletes választás lehet. A rendszer bővíthető és később érkezhetnek új egységek is hozzá, de az alapcsomag is elegendő, mivel nem egy-két dolgot adnak hozzá. A központi egység mellett egy emberi test érzékelő, két ajtó/ablakérzékelő, két távirányító, két RFID kártya kerül a birtokunkba, természetesen az USB kábel, a felhasználói kézikönyv és a tartozékok mellett.

 Központi egység
MárkaBlitzWolf
ModellIS6
App névBlitzWolf
ÁramellátásDC 5V/1A
Tartalék akkumulátor3,7 V/500 mAh (újratölthető akkumulátor)
Eszköz mérete174 x 109 x 16 mm
Működési hőmérséklet-10 ℃ – 50 ℃
 Támogatott nyelvekangol, német, orosz, spanyol, lengyel, olasz,
francia, portugál, görög, román, kínai
Hálózat
Vezeték nélküli frekvencia2,4 GHz IEEE 802.11 b/g/n
Kommunikációs csatorna433Mhz (EV1527)
Hatótáv80 ~ 100 méter
GSM kapcsolat850/900/1800/1900 MHz
Hálózat2G GSM + Wi-Fi
Támogatott készülékek számamaximum 5 (telefonhívás/SMS/APP értesítés)
Funkciók
Késleltetett élesítés
Jelszavas védelem
SMS értesítés
Szabotázs elleni riasztás
Élesítés és riasztási rekordok lekérdezése
Hangfelvétel maximális ideje≤20s
Biztonsági módokHatástalanítás/távoli élesítés/otthoni élesítés/pánik
Zóna módokNormál/24 órás/késleltetés/otthon/24 órás csendes
Támogatott kiegészítők
Távirányítómaximum 10 db
Érzékelő(k)maximum 100 db
RFID kártyamaximum 10 db
Ajtó- és ablakérzékelő
EnergiaellátásCR 2032 típusú gombelem
Készenléti áramfelvétel8μA
Riasztási áramfelvétel<15 mA
Érzékelési távolság> 1,5 centiméter
Vezeték nélküli frekvencia433MHz
Alacsony energiasztint jelzése
Működési hőmérséklet-10 ℃ -50 ℃
Mozgásérzékelő
EnergiaellátásCR 2450 típusú gombelem
Készenléti áramfelvétel<15 μA
Riasztási áramfelvétel<15 mA
Érzékelési távolság8 méter
Érzékelési szög120 °
Beépítési magasság 1,7 – 2,5 méter
Vezeték nélküli frekvencia433 MHz
Alacsony energiasztint jelzése
Működési hőmérséklet -10 ℃ -50 ℃
Távirányító
EnergiaellátásCR 2025 típusú gombelem
Készenléti áramfelvétel<5 μA
 Riasztás esetén áramfelvétel<15 mA
Vezeték nélküli frekvencia 433 MHz
Alacsony energiasztint jelzése
Működési hőmérséklet-10 ℃ -50 ℃

A bemutató végén elmondható, hogy korrekt kis rendszert ad nekünk a Banggood. Jelenleg előrendelést vesznek fel – a kiszállítás március 30-tól várható – így a bevezető ára baráti lett. A teljes rendszerért 46,99 $-t (~14 500 Ft) kérnek, a szállításnál válasszuk az EU Priority Line-t, hogy garantáltan ÁFA és VÁM mentesen kapjuk meg a csomagot. Ezen opcióért további 4,27 $-t (~1 300 Ft) kell fizetni, ami nem nagy ár.

A vásárláshoz kattints az alábbi linkkre:

BlitzWolf BW-IS6 2G GSM és WIFI otthoni biztonsági riasztórendszer


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: