A 21. század embere nem fogyasztja, hanem habzsolja a tartalmat, és ezt legtöbbször mobileszközön tesszük. Ezért jöhet jól egy tartó, hogy kényelmesen hódolhassunk a modern kornak.

Megvallom, amikor megláttam ezt az eszközt, rögtön tudtam, hogy erről írni KELL. Valljuk be, jelenlegi életünk legfontosabb kellékei közé tartozik a mobiltelefon és a tablet. Számítógépet legvégső esetben használunk, ha közösségi életet akarunk nézni, vagy híreket olvasni. De lassan a videókat és a filmeket is ezeken az eszközökön nézzük, hiába kicsi a képernyő, ez mindig kéznél van. És sokan még az ágyban is a telefont nyomkodják, ami valljuk be, nagyon kényelmetlen tud lenni.

Erre (is) kínál megoldást a leleményes kínai ipar. Tulajdonképpen ez egy alumíniumból készült tablet/mobiltartó, amit rögzíthetünk az asztalhoz, vagy az ágy végére, de tulajdonképpen bárhová. A színe fekete, a hossza 50 és 130 centi között állítható. Bármilyen készükék rögzíthető hozzá, a képátló 3,5 – 10,6” között legyen. Ez a paraméter nagyjából az összes készüléket lefedi, a tabletek is általában 10,1”-esek.

Az egész kar 5 részből áll. A rögzítő elem vízszintesen, vagy függőlegesen is felszerelhető – attól függően, hogyan szeretnénk használni az állványt. Van még három kar, amelyek nagyjából 180o-os szögben képesek elfordulni egymáshoz képest – és a pozíciójuk rögzíthető. Ezek mérete 35 – 35 – és 30 centiméter. Legvégül pedig ott a gömbfejes vég, amelyhez a tabletet vagy a telefont lehet rögzíteni. Ez a gömbfejnek hála rengeteg pozíciót képes felvenni, és a kívánt beállítás rögzíthető.

Persze nem csak azoknak jöhet jól, akik például az ágyból használnák az okoseszközüket. Simán befogható munkához is, míg a gépen dolgozunk, ezzel az állvánnyal rögzítjük a telefont/tabletet, amin video chatelhetünk, vagy éppen más munkát végzünk, zenét hallgatunk. Így egy videóhívás is mehet róla, és nem békaperspektívából látnak minket, miközben mindkét kezünk szabadon marad.

Eddig bele sem gondoltam, hogy egy ilyen szerkezet létezhet – míg meg nem láttam, azóta viszont rájöttem mi mindenre használható. A szerkezet a Banggood weboldalán vásárolható meg, az ára 26,99 $ (~8 550 Ft), a szállítás pedig ingyenes cseh raktárból. Így 2-5 munkanap alatt kézhez is kapjuk a csomagot. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Alumínium telefon/tablet tartó gimbal

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: