„A stílus maga az ember” – mondotta Georges-Louis de Buffon, és milyen igaza is volt. Igaz ez az olyan kellékre is, mint az egér és a billentyűzet.

Az ember a munkahelyén is szereti, ha a stílusát tükrözi a környezete, de otthon ez még inkább igaz. Jómagam is az olyan tárgyakat szeretem, amelyek engem tükröznek. Ezért is vagyok sokszor bajban, mert nagyon nem mindegy, mi, hogy néz ki. A legkisebb, nekem oda nem illő részlet miatt le tudok mondani bármiről, így egy egyszerű cipő-pulóver-ing vásárlása is hosszú hetekbe/hónapokba telhet.

A legtöbb időt pedig hol máshol töltenénk, mint a munkahelyen, a legtöbben valamilyen irodában. Bár a tavaszi pandémia óta sokunknak az otthon lett a munkahely, mégis, úgy vagyunk vele, hogy jó a legolcsóbb egér vagy billentyűzet a munkához, esetleg az otthoni pluszmunkát is el lehet azon végezni. Nos, ez igaz, de az olcsóságnak ára van, több szempontból is. Ezért összegyűjtök nektek mindenféle kütyüt és kiegészítőt, amik nemcsak szebbé varázsolják irodánkat/otthonunkat, de produktívabbak is lehetünk általuk. Nem fogok részletes bemutatókat írni, mert bőven akad majd ajánlott termék. De vágjunk is bele, az első rész a billentyűzetek és egerek körül fog forogni! Itt nagy igazság, hogy a külső nem minden. Attól, hogy jól néz ki, még piszok szörnyű is lehet a használata. Nekem ez a két periféria nagyon fontos, hiszen a cikkeket és a híreket a billentyűzeten írom, míg az egyik hobbimnak, a Photoshopnak a használatához jó minőségű egér kell. Külföldről magyar ékezetes billentyűzetet venni nem nehéz, inkább lehetetlen, de aki nem tud vakon gépelni, vehet rá matricát, és megoldódott a probléma.

BlitzWolf BW-KB1

A BlitzWolf is gyárt mindent, így a kínálatukban a klaviatúra is szerepel. Ez a modell nem éppen egy megszokott irodai darab, viszont kicsi, és Bluetooth kapcsolattal (is) bír. Játékosoknak lett kifejlesztve, ezáltal mechanikus szerkezetű, és az RGB világítás sem hiányzik róla. Kiosztása egyedinek mondható, mindössze 63 gomb található rajta. A mérete mindössze 290 x 100 x 39 milliméter, és egy 1900 mAh-ás akkumulátor is be van építve, amivel vezeték nélkül is használhatjuk, ekkor Bluetooth 5.0-val kapcsolódik a géphez.

Ha nem szeretnénk, hogy munka/játék közben váratlanul lemerüljön, ez esetben egy USB Type-C csatlakozóval is a géphez köthetjük – ez a csomag tartalmát képezi. Az egyedi megjelenést mi magunk szabhatjuk testre a szoftvere segítségével, nem mellesleg a Windows 7/8/10, az Android, az iOS, és Mac platformokkal kompatibilis. Az ára a Banggood-on a bGhOnEy10 kuponnal most 44,99 $ (~ 14 000 Ft), míg a szállításEU Priority Line esetén – 3,74 $ (~ 1 170 Ft). A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

BlitzWolf BW-KB1

Kuponkód: bGhOnEy10

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


MIIIW KB Air 85

A listámban kizárt, hogy ne tűnjön fel egy (na jó, több) Xiaomi termék, ezek közül ez a billentyűzet tényleg párját ritkítja.

Az még csak hagyján, hogy alumínium-ötvözetből készült a test, de a gombok is kör alakúak, ilyen egyedi billentyűzetet még nem láttam sehol itthon. A mérete 32,05 x 12,55 x 2,45 centiméter, a tömege pedig 495 gramm. Összesen 85 billentyű található rajta, és a kapcsolatot Bluetooth 4.2-vel tartja más eszközökkel. A billentyűk ollós mechanikával működnek, ezáltal kényelmes a gépelés. Az energiaellátást AA – normál ceruza – elemmel biztosíthatjuk számára, a maximum hatótávja pedig 8 méter, legyen szó laptopról, tabletről vagy okostelefonról. Ez sem egy filléres cucc, viszont megéri az árát, ami 39,99 $ (~ 12 515 Ft), a szállítása pedig 2,71$-ba (~ 850 Ft) kerül. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

MIIIW KB Air 85


MIIIW vezeték nélküli egér és billentyűzet

Azért ajánlok nektek egy szolidabb kivitelű termékeket is. Jöjjön egyből egy billentyűzet és egér szett, amely szintén a szabad életet hirdeti – RF technológiát használ, így itt elengedhetetlen a gépbe illeszteni a vevőt.

Itt már műanyagból készültek a komponensek, a klaviatúra immár 104 gombos, természetesen angol kiosztással. Extraként az IPX4-es védelmet említhetem, a billentyűk pedig kerekdedek. Az egér is kellemes kinézetű, két gombbal, és egy görgővel bír. Az energiát itt is elem adja, valószínűleg AAA típusú kell nekik. A szett ára 35,99 $ (~ 11 265 Ft), a szállítása pedig ingyenes. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

MIIIW vezeték nélküli egér és billentyűzet


Rapoo 9000G vezeték nélküli egér és billentyűzet

Ismét egy szett, amely kábelektől mentes, ezúttal a Rapoo-tól. A kapcsolat itt már választható, ugyanis kapunk egy 2,4 GHz-es vevőt, de használhatunk Bluetooth 3 vagy 4-et is.

A billentyűzet mérete 279 × 111 × 19 milliméter, míg tömege 366 gramm. 78 gomb található rajta, ezek kialakítása lapos, flat stílusú. Igazából ez az a tipikus, irodai billentyűzet, semmi világítás, semmi extravagáns megjelenés – mégis jól néz ki.

Ugyanezeket a stílusjegyeket viseli az egér is, amely 100 × 61 × 36 milliméteres, a tömege pedig 72 gramm. Az optikai érzékelője 1300 DPI, 2 gomb, és egy görgő lapul a tetején. Az ára a szettnek 29,99 $ (~9 380 Ft), a szállítása pedig ingyenes. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Rapoo 9000G vezeték nélküli egér és billentyűzet


Xiaomi Wireless Mouse

Ha már volt csak billentyűzet, jöjjön egy szabad rágcsáló is – természetesen a Xiaomi műhelyéből. Szimmetrikus kialakításának hála ezt balkezes emberek is könnyen tudják használni – a legtöbb egér jobbkézre lett tervezve.

Gyönyörűen lekerekített formáját csak a görgő töri meg – és még ezt is elnézem neki. A kapcsolatot a géppel 2,4 GHz-en tartja, így ehhez is jár egy adó-vevő, amit egy szabad USB portba kell illeszteni. 1 000 DPI felbontással dolgozik, az energiaellátását egy AA elem biztosítja, a hatótávja pedig 10 méter. A Banggood-on a bGhOnEy10 kuponnal most 16,19 $ (~5 070 Ft) ellenében megvehetjük, a szállítás pedig mindössze 1,9 $-ba (~ 595 Ft) kerül. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi Wireless Mouse

Kuponkód: bGhOnEy10

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Rapoo VT950 gamer egér

Ez a rágcsáló kissé kilóg a sorból, miközben valójában nem is. Ennek csupán annyi a magyarázata, hogy ugyan játékosokat céloznak meg elősorban vele, azonban a precíz munkákhoz is nagyszerű. Én sokat dolgozok Photoshopban és Illustratorban, oda pedig a minél érzékenyebb egér szükséges. Nos, ennek ez tökéletesen megfelel, az érzékenysége 50 – 16 000 CPI között állítható.

Összesen kilenc gombbal rendelkezik az egér, ebből hét programozható. A gamer része (szerencsére?) kimerül ebben, illetve abban, hogy a logo a testen egyedi színben tud világítani, ízlésünknek megfelelően. A kapcsolatot a géppel megoldhatjuk vezetéken keresztül, de ha szabadságra vágyunk, akkor a 2,4 GHz-es vezeték nélküli csatlakozást is választhatjuk. Az energiaellátást egy beépített, 800 mAh-ás akkumulátor biztosítja, a hatótávja 10 méter. Ez a lista legdrágább egere a maga 61,99 $-ával (~19 400 Ft). A szállításért további 6,55 $-t (~2 050 Ft) kell fizetni – dehát a gamer cuccok soha nem olcsók. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Rapoo VT950 gamer egér


ZOUYA gaming egérpad

Ha már volt szó gamer cuccokról, jöjjön hozzá illő egérpad is. A ZOUYA pont ilyen, színe fekete, anyaga természetes kaucsuk.

A hátoldala csúszásmentes, így játék közben sem az egérpad lesz a hibás, ha valami félresikerült. A teteje hatszög mintával rendelkezik, visszafogott, mégis jól néz ki. Háromféle méretben vásárolható meg, 250 x 290/300 x 700/400 x 900 milliméteres méretben, áruk 7,99 / 10,99 / 11,99 $ (~2 500 / 3 440 / 3 750 Ft), a szállítás minden esetben 0,99 $ (~310 Ft). A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

ZOUYA gaming egérpad


Xiaomi Mi alumínium egérpad

Mi más maradhatna így a végére, mint egy igen exkluzív egérpad, és ki mástól, mint a Xiaomitól? Ez nem holmi gumi vagy szövetből készült, a felülete alumínium-ötvözet, színe szürke. Az alja azért természetesen csúszásgátló bevonattal van ellátva, le ne repüljön az asztalról használat közben.

Csak semmi csicsa, ahogy már megszokhattuk, így csak a jobb alsó sarokban látunk egy apró Mi logo-t, ami megtöri az egyhangú felületet. Kétféle méretben kapható, a kisebbik 240 x 180 x 3 milliméteres, míg a nagyobbik verziója 300 x 240 x 3 milliméter. A kicsi 19,99 $-ba (~6 250 Ft) kerül, míg a nagyobbik most a 935d63 kupon felhasználásával 25,99 $-ért (~8 135 Ft) vihető haza. A szállítás mindkét esetben 1,3 $-ba (~407 Ft) kerül. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi Mi alumínium egérpad

Kuponkód: 935d63

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!

Így egy szuszra most ennyi kelléket szedtem össze nektek. Természetesen a folytatás nem marad el, csak kell egy kis idő, hogy a legjobb dolgokat összeszedhessem nektek, hamarosan jelentkezem a folytatással.

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: