Az olcsó telefonjairól ismert gyártó a fülesek terén sem szállt el – már ami az árazást illeti.

Eddig csak a kedvező árú telefonjai miatt írtunk az Elephone-ról, azonban nemrég előrukkoltak az első TWS headsetjükkel is. Meg kell hagyni, hogy ezen apró, fülbe dugható szerkezetek formavilága nagyjából egy kaptafára készülnek, nem sok eltérés van a gyártók modelljei között. Nekik sikerült azért egy picit változtatni a designon, a külső burok kerekdedebb, mint ahogy eddig megszoktuk, bár 1-2 hasonló modell rémlik nekem. Ugyan a füles nem hoz semmi extra funkciót, amit máshol ne láttunk volna korábban, azért érdemes átfutni mit tud – de a kedvező ára miatt mindenképp.

A bölcső mérete 164,2 x 79,4 x 12,15 milliméter, míg a tömege 100 gramm. A füles mérete ugyan nem ismert – de nem lehet sokkal nagyobb a többitől, a tömege viszont ismert, 4,1 gramm – azaz pillekönnyű. Anyagát tekintve ABS-ből készült a külső héj, amely fekete, ezüst (fehér) vagy mentazöld színben pompázik. Amely IPX5-ös besorolást kapott, így az izzadságot vagy a fröccsenő vizet képes elviselni. A kis, dundi formájú fülhallgató külső része természetesen érintésérzékeny, így azt megérintve tudjuk a hívásokat fogadni, letenni, vagy a zenét elindítani, szüneteltetni.

A beépített akkumulátor egyenként 50 mAh-ás, ez 4 órás működést tesz lehetővé. Az üzemidőt feltornázhatjuk a bölcső segítségével – amely 320 mAh-ás akkut rejt – egészen 20 órára is, ami nem a legjobb ugyan, de nem is rossz érték. A telefonhoz/tablethez/PC-hez Bluetooth 5-tel kapcsolódik, amely támogatja az SPP/HFP/A2DP/AVCTP/HIDS profilokat, míg audio dekódolás esetén az APT, AAC jöhet szóba. A specifikációk tekintetében mondhatni hozza a kötelezőt, az érzékenysége -92 dBm, míg a frekvenciaválasz 20-20 000 Hz között mozog.
Fontos tulajdonság még mindezek mellett, hogy mindkét fülhallgató tartalmaz egy-egy vezérlőchipet, így itt nincs master vagy slave egység, bármelyik használható egymagában. A hívások lehető legjobb hangminőségében pedig a kettős mikrofon segít nekünk, a környező zajokat képes kiszűrni, ezáltal beszédünk még érthetőbb lesz.

Nagyjából ennyi mondható el magáról a fülesről, már csupán pár szót ejtenék a bölcsőről. A méretét és tömegét már említettem, a formája lekerekített, olyan kis kézbevevős. Ennek színe harmonizál a fülessel, jól néz ki. A beépített akkumulátor energia tartalékát az elején található négy apró LED mutatja nekünk, vagyis, hogy mennyi kakaó maradt még benne. Feltölteni USB Type-C porton keresztül tudjuk, ez nagyjából 1,5 órát vesz igénybe.
Legvégül jöjjön az ár, ami miatt is érdekes lehet! A Geekbuyingon „alapból” akciós, azonban a GKB21SU1 kupont használva most 15,99 $-ért (~5 200 Ft) elhozható. A szállítás további 2,06 $-ba (~700 Ft) kerül, azonban ez nem nagy ár azért, hogy német raktárból kapjuk meg, mindössze 2-7 munkanap alatt. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Elephone Elepods S

Kuponkód: GKB21SU1

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: