Eljött a várva várt nap, amikor is a Xiaomi bemutatta az önálló Redmi brand alatt készült első készüléket. Mint azt sokan sejtették, a Note széria következő telefonja került lelepzésre, és a gyártó szokásához híven megint kitett magáért, nagyon ütős készüléket tettek le az asztalra – minden téren.

Amit érdemes tudni az új jövevényről, hogy a kijelző IPS panel, mérete már 6,3″, a felbontása pedig FHD+ (2340 x 1080), és csak egy kicsike csepp alakú szenzorsziget töri meg a folytonosságát. A meghajtásról egy Snapdragon 660 gondoskodik, a memória és tárhely szokás szerint összekapcsolva érkezik, ebből  lehet 3+32 Gb, 4+64 Gb vagy 6+64 GB közül választható, a tárhely bővíthető maradt. Az akkumulátor mérete továbbra is tekintélyes, 4 000 mAh lett, és ezt már USB-C csatlakozón tölthetjük, akár 9V/2A-el is, gyárilag viszont csak 5V/2A-es töltőfej jár a készülékhez. Kamerából az előlapra egy 13 megapixeles szenzor került, a hátlapon viszont egy duplakamera pihen, ami 48+5 megapixel felbontással rendelkezik AI és HDR támogatással.

Redmi Note 7 02

A Redmi Note széria eddig is híres volt a remek árazásáról, szerencsére ezt a jó tulajdonságát is megtartotta. Az alapmodell csupán 41 000 Ft lesz Kínában, a komolyabb készülékek pedig 50 000 Ft, illetve 58 000 Ft-os árcédulával indulnak. Ezek ugye a belpiacos árak, itthon kicsit magasabb összegért lesznek kaphatóak (ezért lesz érdemes kiemelt figyelemmel kísérni majd a három kedvenc áruházunkba szóló kuponos ajánlatokat), de még így is nagyszerű vételnek bizonyulnak. Izgatottan várjuk a tényleges bemutatkozást, reményeink szerint közelebbről is meg tudunk majd ismerkedni vele.

Redmi Note 7 04