Mai szemmel nézve igen szerény, de a kis igényű OS-re szabott hardver várható hozzá illesztett vételárral.

regmigo 2

A Redmi Note 7 személyében a Xiaomi első 48 megapixeles kamerával ellátott okostelefonja érkezett a piacra, mely számos egyéb pozitív jellemzőjének köszönhetően a 200-250 dollár körüli ár kategória új sikerterméke lehet. A Xiaomi most egy másik mérföldkövéről is lerántotta a leplet, mely a különválasztott Redmi családba érkezik Redmi Go néven és a gyártó első Android Go-t futtató modellje lesz. Már az elején érdemes kihangsúlyozni, hogy ez egy abszolút a belépő szintet képviselő termék lesz, mely 5 hüvelykes kijelzőt vonultat fel HD felbontással, az Android Oreo Go Edition futtatásáért pedig egy Snapdragon 425 rendszerchip felelős.

A kikerült diákon szereplő információk alapján a Xiaomi valóban a Go Edition OS követelményeire szabta a hardvert: 1 GB RAM, 8 GB háttértár, mely szerencsére microSD kártyával bővíthető. 8 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera. A csatlakozási felület micro USB 2.0, az akkumulátor egy 3000 mAh-s darab, a töltő pedig 5V/1A-t tud, így gyorstöltéssel nem nagyon kell számolni. A Redmi Go kezdetben kész színben lesz elérhető.

regmigo 1

 A pontos árazásról sajnos egyelőre nincs információnk, de az Android Go platformnak és a fentebb taglalt specifikációnak pont az a lényege, hogy nagyon olcsón juthasson a szegényebb, illetve a kisebb igényű réteg Androidos okostelefonhoz, így az 50-100 dollár közötti ár valószínűsíthető. A fáma ráadásul egyelőre csak helyi értékesítést említ, hogy később nagyobb régióban, esetleg világszerte elérhetővé válik-e a modell, azt jelen pillanatban még nem tudjuk.

Forrás: GSMarena