A Vivoból kivált almárka gamertelefonja megjelent, és a címben említett hangzatos szlogennel mutatták be az új telefonjukat.

iqoo 01

Múlt hónapban kétszer is olvashattatok nálunk az iQOO-ról, az új márkáról, és elég hamar be is mutatták az első telefonjukat, ami elég meggyőzőre sikerült, lássuk is mivel állunk szemben!

iqoo 02

A fizikai paramétereket tekintve a készülék 157,69 x 75,2 x 8,51 milliméterével és 195 grammjával a méretesebb phabletek közé sorolható. Az előlapon a 1080 x 2340 pixeles, 6,41″-es AMOLED kijelző kapott helyet (az előlap-kijelző aránya 91,7%, ami nagyon jónak mondható), természetesen az ujjlenyomat-olvasó is a megjelenítő alatt kapott helyet, az összképet csupán az apró, csepp alakú notchban megbújó 12 megapixeles kamera töri meg, amely a 2D alapú arcfeloldást is támogatja. A hátlapra egy három lencséből álló kameraszett került, ezek felbontása 12 + 13 + 2 megapixeles (az első a főszenzor, a második a széles látószögű, a harmadik a mélységérzékelő szenzor). Az oldalakat tekintve a szokásos gombokat találjuk, gamer telefonként két érintőgomb ad extra irányítási lehetőségeket játék közben, valamint ezek egyidejű lenyomásával indul el a játékközpont, egy sor beállítási lehetőséget adva nekünk.

iqoo 03

A hardvert tekintve nem lehet okunk a panaszra, természetesen a Snapdragon 855 és Adreno 640 páros felel a nyers erőért, ezt egészítették ki a tervezők a gyengébb kivitelben 6 GB RAM és 128 GB tárhellyel, de ha ezt kevésnek találnánk, választhatjuk akár a 12/256 GB-os változatot is. A telep kereken 4000 mAh lett, a gyártó saját kábelét használva a teljes feltöltés mindössze 45 perc alatt végezhető el, hála a 44 W-os gyorstöltési funkciónak.

iqoo 05

Ahhoz, hogy ne süljön meg a kezünk alatt az eszköz, nagy gonddal tervezték meg a belső hőelvezetést, ami állítólag hűvösen tartja a telefont. Sajnos ezt még nem a nemzetközi piacra szánta a gyártó, így a B20-as LTE sávot nélkülözi az eszköz, de minden mást megtalálunk benne, úgymint az NFC, Bluetooth 5.0, SIMből egyszerre kettőt is kezel a mobil. Elmondható, hogy minden földi jóval felszerelték a felhasználók megnyerésére, a szoftver tekintetében természetesen az Android 9.0-ra építették a saját, Funtouch névvel ellátott UI-t.

Kétféle színben lehet megvásárolni, ezek pedig a lávanarancs és az electro-optic kék fantázanevek, az áruk pedig eszméletlen, a belpiacon így alakulnak: a 6/128-as konfiguráció 3000 jüanon nyit (124 ezer forint), a 12/256 GB-os is csak 4300 jüanba kerül (178 ezer forint). Reméljük hamarosan a nemzetközi verzió is megjelenik, és annak az ára is ilyen kedvező lesz.

iqoo 06

A gyártó nem hazudott, a Szörnyeteg belül lakozik!