Talán ezzel próbálják enyhíteni azt a hiányt, ami elsősorban a flagship telefonokat érinti.

Az utóbbi években megszaporodtak azok a telefonok, amelyekben a tárhely bővítése nem lehetséges. Ezeknél a modelleknél rendkívül fontos, hogy megfelelő tárhely mérettel vásároljuk meg, mert ha kicsinek bizonyul a szabadon álló terület, nincs mód annak növelésére. Azt, hogy bizonyos készülékek miért nem támogatják az SD bővítési lehetőséget, legtöbbször két okkal magyarázzák a gyártók. Az egyik, hogy a nyílás fontos helyet foglal el, amely felhasználható más alkatrészek mobilba történő integrálására, másrészt a microSD kártyák sebesség szempontjából sem képesek olyan tempóra, mint a belső tárolók.

Ennek ellenére a felhasználók túlnyomó többsége azon a véleményen van, hogy kell a lehetőség a belső tároló bővítéséhez. Erre a problémára a Xiaomi nagyszerű megoldást dolgozott ki, amely kielégíti a felhasználók kívánságát anélkül, hogy a gyártók szempontjai sérülnének. Ennek a megoldása egy olyan SIM-kártya, amely microSD-ként is működhet – ezt szabadalmaztatta a kínai vállalat. A kiszivárgott kép szerint ennek a nagyszerű, két funkcióval rendelkező kártyának egy része a SIM kártyák- (amely kompatibilis lesz az 5G-vel), míg a másik része a tárolóegységek technológiájára épül. Fontos kijelenteni, hogy ez az új megoldás – amelyet ebben a szabadalomban is leírtak – nem ugyanaz, mint a microSD bővítőhely, amit minden gyártó ma használ, köszönhetően a szabványoknak. Ez azzal járhat, hogy ez az új típusú kártya csak házon belül lenne elérhető (Xiaomi, Redmi, Poco, BlackShark), ami nem biztos, hogy jó megoldás. Persze ha más gyártók is átveszik ezt a fejlesztést – licencelik tőlük – akkor akár sikeres is lehet.

Kérdés, hogy mennyire lehet életképes ez a megoldás, amikor már a tárhelyek mérete a legtöbb igényt ki tudja elégíteni. Másrészt egyes gyártók inkább az e-SIM felé kacsintgatnak, amely nem igényel semmiféle kártyanyílást a telefon oldalán, és kisebb helyet is foglal el. Az idő majd megmondja, mi a terve a Xiaominak ezzel. Az sejthető, ha be akarják vezetni, akkor nem kell évekig várnunk ennek a megjelenésére.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: