A számítógép nem csak munkára van, néha jól esik lazítani, és a feszültséget egy kis játékkal levezetni.

Ma már a mobilunk után a számítógép a második legfontosabb tárgy az életünkben. Elvégre ezen dolgozunk, böngészünk, tartjuk a kapcsolatot másokkal vagy éppen őrizzük a számunkra fontos emlékeket. Emellett a kikapcsolódásban is fontos szerepe van, nemcsak filmet nézünk segítségével, de a legtöbb ember játszik is alkalomadtán. Különösen igaz ez a fiatalokra, nem hiába született meg az e-sport is… És akik szeretnek/szoktak játszani, azoknak erősen ajánlott egy jó minőségű eszköz, ami visszaadja a hangokat a játékban. Erre pedig a legjobb megoldás egy fejhallgató, hogy másokat ne zavarjuk, amikor például halomra gyilkoljuk egymást a játékokban. A Tronsmart igen kedvelt márka, hiszen aránylag olcsón készítenek jó minőségű audio termékeket. Persze nem csak gamereknek ajánlatos egy jó füles, bárkinek hasznos kiegészítő lehet.

Ez a gamer fejhallgató 186 x 138 x 92 milliméteres mérettel rendelkezik, tömege 320 gramm (±5 gramm), anyaga a megszokott ABS. A desingja első ránézésre a szokásos, másodjára viszont felfedezhető egy kis egyediség. Ugyanis két fejpántja van – vagyis majdnem. A külső pánt fix, ez tartja egyben a szerkezetet, viszont belül nem egy pánt található, hanem két, párnázott kis támasz, amelyek külön-külön mozognak (flying wings-nek nevezik őket). Míg az egyik ilyen pánt 30o-ban képes elmozdulni, addig a másik már 45o-ban, a szabad mozgásuknak hála tökéletesen illeszkedik az összes fejtípusra, így a használata mindenki számára a lehető legkényelmesebb.
Mi mástól lenne gamer bármi is, ha nem a LED-es designtól? Itt sem kell lemondani ezekről, a fülhallgatók oldalán egy-egy csíkban, illetve a Tronsmart neve világít RGB-s megoldással.  Természetesen a mikrofon is adott – erről majd később – míg a kábel hossza 2,2 méter. A végén egy jack- és egy USB csatlakozó található, míg a kábelt egy kontrollpanel töri meg.

Míg a 3,5 mm-es csati értelemszerűen a hangokért felel, addig az USB a szükséges energiát biztosítja a LED-ek számára. A kontrollpanel segítségével lehetőségünk adódik a fények ki- vagy bekapcsolására, állíthatjuk a hangerőt, vagy éppen a mikrofont némíthatjuk. A csomagban helyet kapott egy Y elosztó is – így a PC-vel összekötve külön be- és kimenet lesz a mikrofonnak és a hangszórónak.

A külső mellett azért a technikai paraméterek is fontosak, hiszen nem mindegy, miképp szólalnak meg a hangok. A hangszóró drivere a megszokott 40 helyett 50 milliméteres, ami azért nagy különbség, és természetesen dinamikus. A frekvenciatartománya 20 Hz és 20 KHz között mozog, az érzékenysége 101± 3dB, míg az impedanciája 32± 3 Ohm. A fülhallgatót zajcsökkentő technológiával is ellátták, így a külső hangokat képes kiszűrni, hogy semmi ne zavarjon meg minket.
A mikrofon egy kis flexibilis kar végén kapott helyet, amelyet 360o-ban állítható, így a lehető legjobb pozíciót képes felvenni, hogy a beszédet rögzítse. Az érzékenysége -42 ± 3 dB, az impedanciája 2.2K Ohm.

Leírás

GyártóTronsmart
ModellGlary Alpha

Fejhallgató

Frekvencia20 Hz – 20 000 Hz
Driver50 mm dinamikus
Impedancia32 Ohm ± 3
Érzékenység101 dB ± 3 dB
Kábel hossza2,2 méter
Csatlakozó típusa3,5 mm jack csatlakozó
USB – energiaellátáshoz
Y elosztó – külön mikrofon- és hangszóróhoz
Mérete186 x 138 x 92 milliméter
Tömege320 ± 5 gramm

Mikrofon

Impedancia2,2K Ohm
Érzékenység-42 ± 3dB

Meg kell hagyni, egész jól néz ki ez a gamer heaset. Az RGB világítás is visszafogott, a kábelen lévő vezérlőegység segítségével pedig mindent szabályozhatunk, amit kell. Az árára pedig nem lehet panasz, hiszen 34,99 $-t (~11 375 Ft) kérnek érte, a szállítás pedig – EU Priority Line-nal – is ingyenes. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

 Tronsmart Glary Alpha Gaming Headset

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: