Egy jó erős fekete (nedű) nemcsak a napi kezdő löketet adhatja meg nekünk, egy jó kávé életet menthet – ha nem a miénket, másokét, mert mi már ittunk.

Annyit elárulhatok, hogy nagy kávéfogyasztó vagyok. Ha jól elkészítik, bármennyit képes vagyok elpusztítani ebből a fekete nedűből, napszaktól függetlenül. Lehet hideg, meleg, a lényeg, hogy jó legyen, erős és sok. Néha-néha ugyan letévedtem az útról – a főzés mikéntjét tekintve – de mint jó ember, minden alkalommal visszatértem a jó útra, és egyben a kotyogós kávéfőzőhöz. Semmi bajom a többi típussal, nálunk évtizedek óta ebben készül az egyik legfontosabb ital. De most találtam nem is egy, hanem kettő szerkezetet a BlitzWolf kínálatában, és talán az egyik megközelítheti az általam oly szeretett ízvilágot. Van, aki nem szereti/bírja, ha erős a kávé, nekik inkább a BlitzWolf BW-CMM1 típus jöhet be, míg másoknak a kifejezetten eszpresszó készítésére alkotott BlitzWolf BW-CMM2 lehet a nyerő – talán nekem is. A névválasztáson ismét túl kell lendülnöm, így inkább nézzük, mit fundált ki a gyártó.

BW-CMM1 kávéfőző

A mérete 270 x 170 x 335 milliméter, a tömege 2,07 kilogramm, és rozsdamentes acélból készült a szerkezet. Meg kell hagyni, jól néz ki a szürke acél a fekete betétekkel, nekem az amerikai filmekben látható kávéfőző jut róla eszembe. A teljesítménye 900 W, és szabványos EU dugaljjal érkezik – nem kell átalakítóval vacakolni. A működési elve ugyanaz, mint a többi hasonló szerkezetnek, a hátsó részben található a víztartály, amely akár 12 csésze kávéra is elegendő. Az oldalán találunk egy kis ablakocskát, amelyen át látszik, mennyi víz is lapul a tartályban, míg az elülső részben kapott helyet a filter, amely csak őrölt kávét fogad be. A kész termék – hol máshol – mint elöl csepeg a kancsóba, erről nem tennék említést, hiszen nincs is mit mondani róla.

A gép elején egy nagyméretű LCD kijelző pihen, amely alatt egy kis érintőképernyő figyel a funkciók eléréséhez. Ugyanis, ha nem lenne benne semmilyen okosság, akkor nem ajánlanánk, és nem is a BlitzWolf gyártaná – így azonban jöjjenek a funkciók.
Az első és legfontosabb, hogy a kávéfőző időzítővel van felszerelve. Ennek hála reggel, félkómában nem kell megpróbálnunk bonyolult mozgást végeznünk, hogy életre keltsük testünket. Elég csak kikászálódni az ágyból, és ha a napi rutinunk állandó, már ott gőzölöghet a frissen lefőtt kávé a konyhában – lustábbak az éjjeliszekrényen is szoríthatnak neki helyet. Az időzítő csak 24 órás intervallumban programozható, így este nem szabad elfelejteni beprogramozni a kávéfőzőt.

Emellett 2 órán át is képes melegen tartani az elkészült kávét, így, ha nem érünk ki időben a konyhába, ennyi ideig még nem kell melegíteni a kávét. Természetesen csepegésgátló funkciója is van, valamint könnyen tisztítható – hiszen a filter is kivehető, de ezek ma már alap elvárások.
Szeretem a kávét, de az akciós ára nem tetszik. Ha te is szeretnél egyet, és a spórolás sincs ellenedre, akkor használd a BGBWCCMM1 kupont, és máris csak 39,99 $-t (~12 080 Ft) kell fizetned érte. A szállítás lengyel raktárból történik, ingyen. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

BW-CMM1 kávéfőző

Kuponkód: BGBWCCMM1

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző

Lépjünk egy szintet feljebb ezzel a presszókávé készítésre alkalmas kis szerkezettel. Na nem mintha az előző a játékkategóriába tartozna, de azért tudjuk, hogy egy ilyen szerkezet nem egy olcsó mulatság – de erre is van egy kis trükköm.
A szerkezet 274 x 227 x 300 milliméteres, a tömeg 3,65 kilogramm, az anyaga ennek is rozsdamentes acél. A kinézete roppant hasonlít a másik modelléhez, de hát egyivásúak, és jól is néz ki. A teljesítménye ennek 1100 W, és ugyanúgy EU dugalj jár hozzá, ez megy a 220-ba. A belsőt tekintve itt felejtsük el a méretes víztartályt, itt a kávéfőző végében található a kivehető egység – ennek kapacitását sajnos nem tudom, mekkora. A kávéfőző elején egy LCD kijelző és érintőgombok találhatók, ahol vezérelhetjük a gépet, de itt az időzítőről le kell mondanunk.

Az őrölt kávét itt már nem a gép belsejébe rejtjük, hanem mint a profi – és a Szarvasi – esetében egy külső szűrőtartóba (és magába a szűrőbe) tesszük. Ezen át préselődik a forró víz nem is gyengén, 20 bar nyomással.  Egyszerre maximum két csésze kávét készíthetünk, hiszen a szűrőtartó két nyílással lett ellátva. A gépbe egy tejhabosítót is beépítettek, amivel pillanatok alatt krémes capuccino vagy latte készíthető. Mivel a kávéfőző már komolyabb, ezért a biztonságra is gondoltak. Rendelkezik túlmelegedés elleni védelemmel, automatikus nyomáscsökkentéssel és a hőmérséklet-szabályozási funkció sem maradt ki – nehogy baj történjen.

Most ez a kávéfőző is akciós, de kissé drága a maga 119,99 $-jával. A megvételéhez használd inkább a BGBWCCMM2 kupont, és máris 89,99 $-ra (~27 180 Ft) csökken az ára. A szállítás itt is ingyenes, és ugyanúgy lengyel raktárból történik – gyorsan. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző

Kuponkód: BGBWCCMM2

 

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: