Kissé előreszaladt a dél-koreai gyártó a fejlesztésben – gondolhatnánk – de ki tudja, később sokat nyernek majd ezen, hiszen ki korán kel, aranyat lel.

Samsung 6G 01

 

Míg az összes nagyobb mobilgyártó azon fáradozik, hogy 5G képes mobilokat adjon a kezünkbe, és ezzel az eladásaikat is növelje, addig a szolgáltatók vért izzadnak, hogy minél hamarabb kiépüljön az új szabvány szerinti hálózat, és használatba vehessük. Jelenleg ott tartunk, hogy mindössze pár készülék van, amely 5G képes, és azok ára is elég magas, a hálózati lefedettség nagyjából említésre sem méltó. Az általános használatra még jó pár évig várni kell, a mostani 4G lefedettség pedig ki tudja mikor lesz meg, addig a Samsung nem ül a babérjain. Záporoznak tőlük a friss hírek, most léptek partnerségre az AMD-vel – erről itt olvashattál – ma pedig már azért cikkezünk róluk, mert kiderült, ők elkezdték fejleszteni a 6G-t. Ez nem csak szóbeszéd, a cég hivatalosan is megerősítette, hogy folyamatosan bővíti ehhez a kutatáshoz a csapatot. Ők a Samsung Communications Research Center-hez tartoznak, ahol a jövő hálózatán kívül a mesterséges intelligenciával és a robotikával kapcsolatos fejlesztések/kutatások is folynak.

Samsung 6G 02

Azért azt le kell szögezni, hogy nem a közeljövőben fog megjelenni bármilyen kézzel fogható készülék ezzel a technológiával, ez hosszú évek (ha nem évtizedek) múlva gyűrűzik majd be a mindennapjainkba. Azt, hogy a 6G milyen előnyöket ad majd nekünk akár az 5G-vel (vagy a 4G-vel) szemben, még nem tudni, egyesek szerint várhatóan javul majd a lefedettség, és szintet lép majd valamennyire a sebesség is, ám a pontos előnyöket csak később tudhatjuk meg. Pár év múlva majd visszatérünk rá…

Samsung 6G 03


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: