A kétkijelzős korábbi csúcsmodell kuponos akcióban most egy olyan lehetőség, amit mindenképp érdemes számításba venni, pláne ha egyediséget keresünk.

nubia x intro

A ZTE neve kellemes emlékeket ébreszt bennünk, hiszen annak idején a szolgáltatóknál fillérekért beszerezhető ZTE Blade egy olyan telefon volt, ami abban az árkategóriában azzal a kijelzővel egyedülállónak számított. Nyilván nem volt benne csúcsproci, nem volt tele RAM-mal, a kijelző-forma-ár trió viszont egy olyan egyveleget alkotott, ami hatalmas eladási számokat eredményezett – talán azt a sikert a ZTE mindmáig nem tudta megismételni, legalábbis hazánkban biztosan nem.

Lényeg a lényeg, a gyártó korábban már itthon is bizonyított. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, létrejött például egy Nubia nevű almárka, melynek szinte minden termékkategóriában van versenyzője – mi most egy olyan felsőkategóriás darabot emeltünk le a polcról, ami bizonyos tekintetben egyedülálló.

nubia x 2

A tavaly télen megjelent Nubia X nem a legfrissebb csúcstelefon, de nem mindig a legújabb generáció a legjobb választás, főleg ha ár/érték arányt vizsgálunk. Az is igaz, hogy ha az egyediséget hajszoljuk, az ár gyakran másodlagos, viszont ha a különlegesség és a jó ár találkozik, abból nagy dolgok születhetnek.

Nubia X – Snapdragon 845, 8 GB RAM/128 GB ROM

Volt már jópár többféle két kijelzőt felvonultató telefon a világ történelmében, de nem a Nubia X- és nem az okostelefonok idejében. A ZTE-nél gondoltak egy merészet és húztak egy olyat, amit kevesen mernek. Tavaly már javában folyt a notch láz, aminek azonnal megvolt a maga ellentábora is. Válaszként erre valakik kisebb szenzorszigettel, mások elrejthető kamerával vagy szétcsúsztatható megoldással operáltak. A Nubia X úgy mellőzi a notchot, hogy nincs is előlapi kamerája, mivel a hátsó egységek használatosak szelfikameraként is. Hogy lehetséges ez? Úgy, hogy a hátlapra is került kijelző!

nubia x 1

Elől egy 6,26 hüvelykes, 2280 × 1080 pixel felbontású LTPS IPS panel az elsődleges kijelző, míg hátul a másodlagos megjelenítő egy 5,1 hüvelykes OLED panel, 1520 × 720 pixeles felbontással. Ez a megoldás „always on display”-ként is bevethető, de egyébként teljes funkcionalitást kínál, ugyanakkor az érintőfelület okán „touchpadként”, játékvezérlőként is használható. Ötletes…

nubia x 4

Nem kérdés, hogy a Nubia X különlegessége a két panel integrálása, de hardverben is elég erőset domborít a pénzéért. A Snapdragon 845 ugyan már nem a legerősebb SoC, de még mindig elvisz bármit, pláne úgy, hogy 8 GB (LPDDR4X) rendszermemóriát pakoltak mellé, a 128 GB-os tárhelyen (UFS 2.1) pedig nem kell szűkölködnünk, ami azért is fontos, mert bővítési lehetőség nincs. A készülék – bár kicsinek távolról sem mondható – még élhető méretű: 154,1 × 73,3 × 8,4 mm, tömege 181 gramm.

nubia x 3

A kamerás rendszer kapcsán már elárultuk, hogy a különleges megvalósítás miatt nincs szelfikamera, a hátoldalon a kisebbik kijelző felett két darab szenzor pihen. A segédkamera 16 megapixeles (f/1.8), a fő egység pedig 24 megapixeles (f/1.7). Van hozzájuk kétLED-es kéttónusú vaku, valamint HDR és panoráma mód-támogatás. Videót 2160p@30fps és 1080p@30fps paraméterekkel rögzíthetünk.

Adatkapcsolati téren sem lehet okunk panaszra: a WiFi „AC”-s és duál bandes, a Bluetoot 5.0 (A2DP, LE), a helymeghatározás A-GPS, GLONASS, BDS támogatással van megoldva. A Nubia X érdekessége még az ujjlenyomatszenzor, melynél az egyes szám használata hibás, ugyanis kettőt kapunk belőle a készülékház két oldalán (az alumíniumból készült kereten) – ez sem mindennapi.

nubia x 5

Az akkumulátor kapacitása nem jó, de nem is tragikus. A 3800 mAh nem egy rossz érték, de azt bele kell számolni a matekba, hogy egy Snapdragon 845-öt, 8 GB RAM-ot és két darab kijelzőt kell etetnie, szóval 1 napos üzemidőnél többre csak akkor számítsunk, ha egész nap a zsebünkben van a kedvencünk. Ami jó hír, hogy 18 wattos QuickCharge 3.0 gyorstöltés támogatott, így, ha fogyóban is van a szufla, gyorsan javíthatunk a helyzeten egy gyorstöltő segítségével. Szoftveres téren Android 8.1 (Oreo) áll rendelkezésre Nubia UI 6-tal, ezek vélhetően hamarosan frissülnek.

A ZTE Nubia X tehát nem csak szép, a két kijelző révén egyedi, a hardver okán pedig baromi erős is, és mivel Global verzióról beszélük, a B20-képes modemről és a magyar nyelvről sem kell lemondani, mindkettő rendelkezésre áll.

A Banggood webáruház az őszi vásárra készülve a Nubia X-et egy 400 dolláros árral tette ki a kirakatba, ami már önmagában is egy elég jó ajánlat, de a BGNUBIAX8 kuponkódot használva ezt az összeget egészen 369,99 dollárig csökkenthetjük, ami ~ 107.990 forintot eredményez, mely mellé a vám- és ÁFA-mentes szállítást biztosító EU Priority Line költsége 3,67 dollár, tehát körülbelül 1100 forint. Ha van egy jó kuponos ajánlat, ott sosem kifizetődő „bealudni” – ez a Nubia X kapcsán most kétszeresen igaz, ugyanis az ajánlat mindössze 20 darabra szól ezen az áron! 

A telefon megvásárlásához kattints ide:

Nubia X – S845, 8 GB RAM/128 GB ROM – Global version

(a részletes specifikációt is megtalálod az alábbi linken)


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban! Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek, akár új bejegyzést írva!

Vásárlási segédlet: