A Xiaomitól „kivált” márka elég erőteljesen fejleszti a portfóliót, szinte naponta jelennek meg hírek egy-egy új készülékről – szerencsére nem csak mobilt kínálnak nekünk.

Ez a hét sem telhet el úgy, hogy ne csepegnének a pletykák az egyik legnagyobb kínai gyártó háza tájáról. Hiába a Redmi márka, mindenki tudja, hogy az anyavállalat hathatós közreműködésével készülnek a termékek – ami azért nem olyan nagy baj. Így megkapjuk a megszokott minőséget, ami mellé még kedvezőbb ár társul. Vegyük hát sorra, mi minden érkezik majd tőlük május 26-án, amikor is bemutatkozik a legjobban várt termék, a Redmi 10X.

Redmi TV X50, X55 és X65

A nevek egyértelműen a képátlóra utalnak – ahogy a poszteren is látszik. Ami biztos, hogy a televíziók a modern kornak megfelelően okosak lesznek, Lu Weibing pedig kiemelte, hogy kiváló képminőséggel, anyaghasználattal és hangrendszerrel rendelkeznek. A megosztott képen még annyi figyelhető meg, hogy rendkívül vékony kávákkal rendelkezik mindhárom modell, de az egyéb technikai paramétereket (egyelőre) homály fedi.

Redmi K30i 5G

Ismét egy telefon a gyártótól, ami a Redmi K30 „lightos/lite-os” változata lesz. Az olcsóbb változat természetesen megszorításokkal is jár majd, kezdve a kamerák terén. Míg a Redmi K30 5G-ben négy kamera teljesít szolgálatot, amiből a főegység 64 megapixeles, addig az i változatban immár majd csak három egység lesz, a főszenzor pedig 48 megapixel felbontással teszi a dolgát. A SoC terén valószínűleg a MediaTek Dimensity 800 fog helytállni (szemben a Snapdragon 765G-vel). Míg memóriából 6 GB lesz a minimum, a tárhely méretét 128 GB-ra tippelik a szakik, viszont a további specifikációk ismeretlenek – a renderképen még egy darab előlapi kamera figyelhető meg

Redmi Book

A laptopok terén is új modelleket várnak a gyártótól. Itt is – akárcsak a TV-k esetén – három modell érkezik majd. Ezek becses neve a RedmiBook 13, a RedmiBook 14S és a RedmiBook 16 lesz – amely itt is a képátlóra utal. Azonban érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi két modell esetén a képernyőméret akár 16”-os vagy 17”-os is lehet. Ami viszont biztos, hogy az érkező laptopok mindegyikét az AMD féle Ryzen központi egység fogja hajtani, ebből az egyik az R5 4500U-s CPU-val (4 mag, 2,4-3,9 GHz) lesz szerelve, míg az erősebb modell az R7 4700U processzort (8 mag, 2-4,2 GHz) kapja meg. A teszteken ezen modellek 16 GB-nyi memóriával voltak ellátva, ami mellé Samsung-féle SSD (Samsung PM881) került, amely 512 GB kapacitással bír. Operációs rendszer tekintetében nem kérdés, hogy Windows 10-zel szerelik fel őket. Sajnos itt sem derül ki semmi más, sőt, azt sem tudni biztosan, hogy hány eszköz érkezik, de kíváncsian várjuk a bejelentést.

Redmi Soundbar 2.0 

A vállalat hangprojektora is frissítést kap hamarosan. Itt ugyan nincs megerősítve a pontos dátum, hogy mikor mutatják be, de egyöntetű a vélemény, hogy itt is május 26 lesz a start időpontja. Ahogy az eddig felsorolt eszközök esetén sem tudunk teljes specifikációval szolgálni (sajnos), itt sem tudok. Ami biztos, hogy a hangkeltő eszköz modellszáma MDZ-34-DA lett, illetve támogatja a Bluetooth 5.0-át – az elődmodell csupán a 4.2-t használta. Biztosra vehető, hogy számos más csatlakozási lehetőséget is kínál majd az eszköz, például optikait, SPDIF-et és AUX-ot. A várakozás szerint a Mi Soundbar-hoz képest még jobb hangminőséget fog produkálni az új hangszóró.

Így végignézve a termékeken izgalmas lesz a 26-a keddi nap. Személy szerint nagyon várom a bemutatót, és mivel most az árakról sem hallani semmit, nagy meglepetések lehetnek. Ha minden jól megy, a bemutató után azonnal jelentkezünk minden információval.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!
facebook button final

Vásárlási segédlet: