Elég érdekes szabadalomra bukkantak a LetsGoDigitalosok, amit az Oppo boszorkánykonyhájában főztek ki.

Oppo tablet 01

Az Oppo neve egyet jelent az innovációval. Rengeteg alkalommal lepték már meg a nagyközönséget és a riválisokat egyedi fejlesztéseikkel. Év elején már bemutattak egy összehajtható mobilt, most egy kissé csavartak az elven. Egyre többen próbálkoznak ezen a vonalon is újat alkotni (Samsung, Huawei, Xiaomi) több-kevesebb sikerrel, így az Oppo is elkészítette saját ötletét. Ezen eszközöknek a méreteiken kívül van egy másik nagy hátulütője, mégpedig az áruk. A jelenleg kapható eszközök igen borsos árral rendelkeznek, nagyjából 2000 $ körül (~600 000 Ft) kaphatóak, így a vásárlóerő elég karcsú. Viszont a kínai vállalat más megközelítést alkalmaznak, aminek talán több létjogosultsága van szerintem a piacon – és az előállítási költsége sem ennyire drasztikus. A szabadalmi terv egy hajlékony kijelzőről szól, amely összecsukható tabletként működik, és ebbe tudjuk behelyezni a mobiltelefont. Így ugyanazok a funkciók és alkalmazások érhetőek el továbbra is, csak nagyobb képernyőn.

Oppo tablet 002

2019 áprilisában a Guandong Oppo Mobile Telecommunications szabadalmat nyújtott be a WIPO-hoz (Szellemi Tulajdon Világhivatalához) “mobil terminál” néven. A szabadalmat 2019. október 31-én hagyták jóvá, és magában foglal egy nagyon rugalmas okostelefon-kiegészítő széles körű leírását, hajlítható képernyővel, amellyel a felhasználó egy nagy, és összecsukható táblagépet használhat. Az Oppo-féle eszköz összehajtható képernyővel és csuklópánttal rendelkezik, a képernyő csak a kinyitás után látszódik. A mellékelt vázlatok különösen nagy képernyőt mutatnak, majdnem akkorát, mint egy laptop megjelenítője. A megjelenítő lehet akár egy nagy kijelző, de hajlítva akár csak a fele is használható. A szabadalom szerint az eszköz rendelkezik saját processzorral és akkumulátorral is, valamint a leírás szerint Bluetooth, WiFi és NFC chip is kerül bele, de a tárhely kérdéséről nem esik szó.

Oppo tablet 003

A találmány sajátossága, hogy az eszközhöz a hátoldalon egy molbilt lehet hozzákötni, amely egy USB csatlakozóval ellátott dokkolóba illeszthető. Ekkor az okostelefon képernyőjén megjelenő tartalom tükröződik az eszközre is. Ez a másodlagos megjelenítő ideális a multimédiás tartalmak megtekintésére, de akár a játékokhoz is. Az viszont nem világos, hogy az okostelefon behelyezésekor az eszköz teljesen összehajtott helyzetben is használható-e a telefon túlmelegedése miatt. Sajnos a leírás nem részletezi a specifikációt, így például semmit nem tudni sem a képernyőfelbontásról, de az adatkapcsolatról (4G, 5G) sem.

Természetesen a szabadalom benyújtása nem jelenti, hogy valaha is lesz ebből kézzelfogható termék, mindenesetre ésszerűbbnek tűnik (és olcsóbbnak), mint például egy Galaxy Fold. Bár személy szerint azt várom, mikor ad ki valaki egy olyan 10-14″-os kijelzőt (maximum plusz akkumulátorral), ami csak dokkolóként használható egy mobillal, így nyújtva nagyméretű kijelzőt – mindezt persze kedvező áron. Arra még én is vevő lennék.

Forrás: LetsGoDigital


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!
facebook button final

Vásárlási segédlet: