Ha szeretnéd az udvart szemmel tartani, ahhoz nem árt egy megfelelő megfigyelő egység, ami bírja az időjárás viszontagságait, pl. egy olyan, mint az Imilab EC2.

Erre is van megoldása a Xiaominak – mondjuk mire nincs? Ráadásul nem egy szokványos kinézetű kamera, egészen mutatós lett szerintem. Persze nem a kinézet az elsődleges, hanem inkább a tudás, amire ismételten nem lehet panasz. Kültéri kamera lévén bírnia kell a gyűrődést, szerencsére erre gondoltak is a mérnökök, így IP65-os védettséggel bír. Azaz teljes mértékben védett por ellen, és a kisnyomású vízsugár ellen is védett minden irányból, így mind a négy évszakban használható marad. A működése -20 és 50 fok között garantált, így sem a téli hideg, sem a nyári kánikula nem fog ki rajta. Természetesen nem ennyi a tudása, azt majd a külső bemutatása után taglalom.

A kamera 47 x 73 x 140,4 milliméter, míg a tömege 270 gramm. Anyaga ABS, ami egy olyan műanyag, ami  jó ütésálló képességgel, nagy keménységgel és szilárdsággal, jó hőállósággal és vegyszerállósággal rendelkezik, színe fehér. Egy talpból és magából a kamerából áll az egész szerkezet, illetve egy gömbcsukló segítségével tudjuk dönteni, forgatni. Sok minden nem található a borításon, a kameratest alján egy bekapcsoló gomb pihen, míg elöl a szenzorok kaptak helyet. Itt pihen az 1080p felbontású kamera (f/2.6), valamint az éjjeli felvételekhez szükséges 8 infravörös szenzor, egy apró hangszóró- és mikrofon. A hátoldalán a gömbcsuklóhoz szükséges rögzítő pont, és ennyi.

A külső ennél az eszköznél másodlagos, fontosabb, hogy mire képes. Nos, a tudására nem lehet panasz, ugyanis ismét egy okos eszközzel van dolgunk. Ennek megfelelően a telefonon a Mijia apphoz  kell csatlakoztatni, így bárhol- és bármikor rá tudunk pillantani a kamera képére, de akár kétirányú kommunikációhoz is használható. A kamera munkáját AI segíti, amely képes felismerni az embert, így nem fog téves riasztást küldeni.

Mint már említettem, a kamera 1080p-ben rögzíti a mozgóképet, míg az infravörös érzékelőknek hála éjszaka akár 100 méterre is képes ellátni. A videókat H.264-ben rögzíti, amelyet menthetünk SD kártyára, ebből maximum 64 GB-os FAT 32-es kártyát kezel. A videófelvételeket a felhőben is tárolhatjuk, mivel a kamera mellé – regisztráció után – kapunk tárhelyet, ahol nagyobb biztonságban vannak a felvételek. A rendszer energiaellátásáért a beépített 5100 mAh-ás akkumulátor felel, amely a gyártó ígérete szerint 120 napos üzemidőt ígér – így egy évben csupán négy alkalommal szükséges feltölteni. A kamera működéséhez egy Gateway is szükséges, amit a csomagban meg is találunk, így egy vezetékmentes rendszer építhető ki vele. A központi egység a kamerával/kamerákkal 2,4 GHz-es Wi-Fi kapcsolaton kommunikál (b/g/n), így a maximális hatótáv a két eszköz között 50 méter lehet. A Gateway viszont egy 10/100 mbps-os ethernet kábellel köthető össze, amely legfeljebb 100 méterre lehet.

MárkaIMILAB
ModellCMSJ11A
AnyagaVízálló ABS
Színefehér
Kamera tömege270 gramm
Gateway tömege65 gramm
Mérete47 x 73 x 140,4 mm
Kamera
Szükséges programMijia app (Xiaomi Home)
Felbontása1080p
Védettségi szintIP 65
Teljesítmény5 V/2 A
Működési hőmérséklet-20℃ – 50℃
Betekintési szög120°
Vezeték-nélküli kapcsolatWi-Fi IEEE 802.1 b/g/n, (2,4 GHz)
Rekeszértékf/2.6
Támogatott operációs rendszerAndroid 4.4/iOS 9.0 vagy újabb
VideokódolásH.264
Akkumulátor kapacitása5100 mAh
TárolásSD memóriakártya (nem tartozék, maximum 64 GB – ebből csak az FAT32 formátumot támogatja
AudioAz eszköz támogatja a kétirányú beszélgetést
TápcsatlakozóEU csatlakozó
Gateway
ModellCMSXJ11AG
Teljesítmény5 V/2 A
MemóriabővítésSD kártya (maximum 64 GB)
Vezetékes kapcsolat típusa10/100 mbps Ethernet interfész

 

A csomag tartalma:

  • 1 x Xiaomi Imilab EC2 IP kamera
  • 1 x Gateway
  • 1 x Gateway töltőkábel
  • 1 x csavarkészlet
  • 1 x EU töltő
  • 1 x konzol
  • 1 x LAN kábel
  • 1 x üzembehelyezési útmutató
  • 1 x kétoldalú ragasztó

Egy ilyen rendszer tökéletes arra, hogy távol az otthonunktól is megbizonyosodjunk arról, minden rendben van a ház körül – vagy belül. Egy ilyen kezdő szett nem szokott olcsó lenni, de van rá jóféle kuponunk, hogy ne kelljen egy vagyont otthagyni a (virtuális) kasszánál. A Banggood oldalán most akcióban is 140,33 $ lenne a kamera és a Gateway… De a BGHU0039 kupon segítségével most mindössze 65,99 $ (~20 490 Ft) a végösszeg, míg a szállítás – EU Proiority Line esetén – 6,05 $ (~1900 Ft). Ennyiért vétek kihagyni. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

XIAOMI IMILAB EC2 kültéri IP kamera

Kuponkód: BGHU0039

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: